Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 14:29
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Ferrari žaluje charitatívnu organizáciu kvôli menu svojho chystaného SUV

Ferrari žaluje charitatívnu organizáciu kvôli menu svojho chystaného SUV
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoevolution.com/news/ferraris-love-of-lawsuits-is-not-very-purosangue-140789.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoevolution.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Minulý rok naznačené meno Purosangue naráža v prípade Ferrari na problém.

Už dlhé roky nie je žiadnym tajomstvom, že aj Ferrari chystá svoje vlastné SUV. Doposiaľ žiadne bližšie informácie nemáme, keďže sa talianskej automobilke zatiaľ darí všetko podstatné utajiť. Príchod novinky na trh je naplánovaný na rok 2021, pričom ľudia z radov značky hovoria skôr o FUV (Ferrari Utility Vehicle) než SUV, čo značí, že nemusí ísť vyslovene o veľkostne prerastený počin.

Ešte minulý rok obletela svet správa, že Ferrari chce, aby novinka niesla názov Purosangue, čo v taliančine znamená plnokrvník alebo čistokrvný. Problémom však je, že identické meno už má istá talianska nezisková charitatívna organizácia – Purosangue Foundation, ktorá bojuje proti dopingu v športe si dokonca svoje meno nechala v roku 2013 ochrániť ochrannou známkou.

Ferrari žaluje charitatívnu organizáciu kvôli menu svojho chystaného SUV
Zdroj: www.autocar.co.uk

Krátko na to, ako na povrch preniklo, že práve Ferrari chystá svoj nový počin pomenovať Purosangue, samotná organizácia oslovila automobilku za účelom dosiahnutia nejakej dohody. Lenže Ferrari je známe tým, že sa veľkodušne snaží brániť svoju reputáciu a imidž, čo neraz vyvrcholí súdnym sporom. Ukazuje sa, že inak tomu nebude ani tentokrát.

Purosangue Foundation totiž nevyhovelo žiadosti o ochranu mena Purosangue na európskom trhu v prospech automobilky, preto Ferrari začalo problém riešiť súdnou cestou – charitatívna organizácia podľa ľudí z Maranella posledné roky nevyužívala ochrannú známku často, preto by mala stratiť na meno exkluzivitu.

Odporúčané
Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) 3. februára 2020, 14:25

Naopak, organizácia sa bráni. Alessandro Masetti, právny zástupca organizácie si síce uvedomuje, že ide o boj Dávida s Goliášom, tým ale nestrácajú nádej. Ostatne, za posledné roky charita spolupracovala napríklad so značkou adidas, ktorá pre ňu vytvorila oblečenie s internými logami. Ferrari má teda približne rok na to, aby buď vybralo iné meno alebo uspelo na súde.

Domov
Zdieľať
Diskusia