Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 9:21
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Na následky koronavírusu zomrel prvý človek mimo Číny. Počet obetí už vzrástol na 304

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

O evakuáciu z mesta Wu-chan už požiadali aj dvaja Slováci a päť Čechov.

Najnovšie informácie hovoria, že na následky koronavírusu, ktorý vypukol v čínskom Wu-chane, zomrelo už 304 ľudí. Úrady v provincii Chu-pej totiž potvrdili ďalších 45 obetí. Svetová zdravotnícka organizácia WHO dokonca vyhlásila stav zdravotnej núdze. Nakazilo sa už vyše 14 300 ľudí, a to len v Číne.

Ako informuje CNBC, vírus, ktorý pomenovali 2019-nCoV, si dokonca vyžiadal prvú obeť na Filipínach. Ide o vôbec prvé zahynutie na následky koronavírusu mimo územia Číny. Obeťou je 44-ročný muž z Wu-chanu, ktorý na ostrovy pricestoval aj so svojou ženou. Keďže však aj u nej potvrdili nákazu, okamžite ju previezli do miestnej nemocnice, kde sa aktuálne zotavuje.

Odporúčané
Slovákov pri návrate z dovolenky zdržal koronavírus, 13 hodín strávili v lietadle, niekoľko ľudí dokonca muselo vystúpiť Slovákov pri návrate z dovolenky zdržal koronavírus, 13 hodín strávili v lietadle, niekoľko ľudí dokonca muselo vystúpiť 29. januára 2020, 14:07

V čínskom meste Wu-chan, ktoré je epicentrom nákazy, sa nachádzajú aj mnohí našinci. Konkrétne dvaja Slováci a päť Čechov preto požiadali o evakuáciu. Odcestovali francúzskym špeciálom a priletieť by mali dopoludnia.

„Po dohode so slovenskou vládou sme ponúkli v českom špeciále z Bruselu aj dve miesta pre slovenských občanov,“ povedal český minister zahraničia Tomáš Petříček.

Na následky koronavírusu zomrel prvý človek mimo Číny. Počet obetí už vzrástol na 304
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia