Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2020, 14:52
Čas čítania 4:31
Martin Mičuda

Takto dravo a vyzývavo môže v budúcnosti vyzerať obľúbené Audi Q5

Takto dravo a vyzývavo môže v budúcnosti vyzerať obľúbené Audi Q5
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/alexventus/?utm_source=ig_embed" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

O mimoriadne zaujímavú víziu sa postaral nezávislý mladý automobilový dizajnér.

Audi Q5 súčasnej generácie je na trhu od roku 2017, preto sa nemožno čudovať, že už v priebehu tohto roka sa dočkáme modernizácie. Žiadne radikálne dizajnové zmeny nemôžeme od faceliftu čakať, ostatne, Q5-ka patrí po estetickej stránke medzi to najfádnejšie z ponuky nemeckej automobilky. 

Práve to sa skúsil zmeniť istý Alex Ventus, priemyselný a automobilový dizajnér, ktorý na svojom Instagrame zverejnil veľmi zaujímavú predstavu toho, ako by mohla budúca Q5-ka niekedy vyzerať. Samozrejme, túto kreáciu nemožno brať veľmi relevantne, treba ale uznať, že stredne veľké SUV-čko by podstatne nabralo na atraktivite.

Vízia budúcej Q5-ky navyše trefne kombinuje súčasné dizajnové smerovanie (6-uholníková maska, ostré línie či výrazné blatníky) s niekdajšími legendárnymi modelmi značky (tvar C-stĺpika). Vzhľadom k sklonu zadnej časti by sa dalo povedať, že počítačová vizualizácia by mohla naznačovať aj tvar akéhosi SUV-kupé, ktoré sú čoraz populárnejšie.

Odporúčané
Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd 27. septembra 2023, 10:00

Či sa niekedy dočkáme obdobne vyzývavého a dravo vyzerajúceho SUV od Audi uvidíme nasledujúce roky. Súdiac podľa nových modelov ako RS Q3 (Sportback) či RS Q8 to ale nemusí byť zďaleka fikcia. Tak či onak, skôr konzervatívnejšie ladená Q5-ka patrí medzi najúspešnejšie počiny štyroch kruhov, preto je otázne, či by stála klientela ocenila takúto radikálnu zmenu.

Odporúčané
Trojročné dievčatko v predajni poškriabalo 10 nových Audi, jej otec teraz musí zaplatiť škodu za viac ako 8-tisíc eur Trojročné dievčatko v predajni poškriabalo 10 nových Audi, jej otec teraz musí zaplatiť škodu za viac ako 8-tisíc eur 18. decembra 2019, 20:47
Domov
Zdieľať
Diskusia