Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2019, 20:47
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Trojročné dievčatko v predajni poškriabalo 10 nových Audi, jej otec teraz musí zaplatiť škodu za viac ako 8-tisíc eur

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Predajca chcel pôvodne vysúdiť viac ako 25-tisíc.

Deti kreslia často a všade. Možno aj ty ešte doma nájdeš škrabance pod stolom alebo ozdoby na stene po mladších súrodencoch. Otecka v Číne však umelecké diela jeho dcérky vyšli veľmi draho. Pri návšteve automobilovej predajne Audi si dievčatko našlo kameň a veselo využilo povrch desiatich nových áut, na ktoré si začala kresliť. Firma rodinu žalovala, chceli až 25-tisícové odškodné, píše Carscoops.

Odškodné za škriabance určil súd na 8-tisíc eur

Ešte v novembri sa rodinka spolu s dcérou rozhodli pomôcť rodinnému známemu s výberom nového auta. Keď dorazili na miesto, trojročné dievčatko si rýchlo našlo svoju zábavku a za chvíľu poškriabalo 10 úplne nových áut.

Odporúčané
Cybertruck, elektromobily, smartfóny s ohybným displejom a PlayStation 5. Toto je rok 2019 vo svete technológií Cybertruck, elektromobily, smartfóny s ohybným displejom a PlayStation 5. Toto je rok 2019 vo svete technológií 13. decembra 2019, 14:41

Samozrejme, firma dala celú vec na súd, pričom sa sťažovali, že náprava škôd a ušlý zisk je až 25-tisíc eur. Namiesto vysokého odškodného napokon súd určil oteckovi povinnosť zaplatiť v prepočte necelých 9-tisíc eur. Nanešťastie, nevieme, čo za umelecké diela sa podarilo dievčatku vytvoriť. No po tom, čo úspešne predali banán prelepený páskou, možno by sa majiteľ mohol pokúsiť aj tieto autá predať ako umelecké dielo. Ktovie, možno by na tom zarobil ešte viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia