Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. decembra 2019, 11:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aktualizované: Z hromadného útoku vo Važci polícia obvinila 10 osôb. Video zobrazuje muža, ktorého fyzicky napadli útočníci

NEWS
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Udalosť sa odohrala 11. decembra.

11. decembra v obci Važec podľa videozáznamu istého muža napadla skupina agresorov. Polícia na svojom Facebooku zdôraznila, že sa vecou zaoberá od doby, kedy bola nahlásená. Týmto tvrdením sa snaží vyvrátiť kritiku, podľa ktorej sa začal prípad vyšetrovať až po zverejnení videa z útoku. 

Príslušníci zákona vo svojom vyjadrení ďalej objasňujú, že o udalosti spoločnosť neinformovali, aby sa o postupe polície nedozvedeli jednotliví páchatelia. Za počiatkom celého konfliktu malo stáť podľa polície obťažovanie malého dievčaťa, ktoré si zastala jej matka s otcom. Po tom, ako matka chcela jedného z chlapcov zadržať, mal sa jej vyšmyknúť, padnúť na zem a udrieť si hlavu.

Upozorňujeme, že záznam z útoku nie je vhodný pre citlivé povahy

Následne sa do veci vložila skupina ľudí z osady. Tí zaútočili na otca a taktiež jeho brata, ktorý sa dostavil na miesto. Útočníci ale napadli zároveň matku spomínaného dievčaťa. Polícia dokopy obvinila 8 mužov vo vekovom rozmedzí 19 až 45 rov z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva. Okrem toho obvinila aj 26-ročnú a 51-ročnú ženu z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia