Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 16:36
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Tono S. o Sunday Session na Európe 2: Niekto moje odpovede bez môjho vedomia postrihal

HUDBA
Uložiť Uložené

Obľúbená šou Sunday Session hostila Tona S., epizódu napokon neuverejnili.

Tono bol hosťom v pravidelnej relácii Sunday Session rádia Europa 2, ktorý napokon neuverejnili. Okrem hudby sa totiž do rozhovoru chtiac-nechtiac zaplietla aj politika. Nie je to prvýkrát, čo Tono využíva priestor v médiách, či vo svojej hudbe, aby otvorene vyjadril svoj názor. Práve preto sa mu nepáčilo, že pri niektorých vážnych otázkach znejú jeho odpovede „opatrne a bez názoru,“  ako píše aj vo svojej Instagramovej storke, ktorú zároveň  uverejnil aj ako príspevok.

Na webe rádia Európa 2 by si v časti, kde sú uverejnené predošlé časti Sunday Session, rozhovor s Tonom hľadal márne. Tono na svojej instagramovej storke píše, že mu je ľúto, ak jeho odpovede vyznievali v šou tak, akoby nemal názor. Vraj mu viacerí píšu a pýtajú sa ho na to. Zároveň však v príspevku uvádza, že programový riaditeľ rádia mu volal a vraj celý diel nemohol ísť von. Ak si príspevok videl, možno si zmätený z toho, či vôbec reláciu odvysielali. Pravdou je, že reláciu v upravenej (Tonovými slovami postrihanej) verzii vysielali v nedeľu, 17. novembra.

Odporúčané
Tono Suchota a Vec ďakujú za slobodu, ktorá zachránila Slovensko Tono Suchota a Vec ďakujú za slobodu, ktorá zachránila Slovensko 17. novembra 2018, 19:01

Z Tonovho Instagramu je jasné, že sa počas rozhovoru vyjadroval k spoločenským a politickým otázkam a že nechcel pri nich ostať ticho. „Neviem byť bez názoru a vypočítavo neutrálny,“ vysvetlil. Rozhovor však rádio Európa 2 upravilo tak, aby tieto politicky ladené odpovede neodzneli. S touto zostrihanou verziou Tono nesúhlasil.

„Robil si rozhovor s človekom, ktorému vadia fašisti a vraždy slobodných novinárov a podobné veci, a cíti potrebu o tom rozprávať, lebo má slobodu a o týchto veciach netreba byť ticho, lebo hrozí, že o ňu znovu prídeme,“ písal v správe pre moderátora, ktorej text takisto uverejnil na Instagrame.

 
 
 
View this post on Instagram

Je to už síce vyše týždňa od jednej nepríjemnej veci, čo sa mi stala a niektorí ste ju možno zachytili. Tí, ktorí nie a zaujíma ich to, scrollnite a prečítajte si storku, ktorú som vtedy zavesil. Niekoľkí z vás sa ma pýtali, o čo ide, nevládzem však odpisovať všetkým. Medzitým som dovolenkoval a nechcelo sa mi tým zaoberať ale mám rád takéto veci uzavreté. Verím, že sa k tomu už nebudem musieť vracať a pokladám to za dobrú školu do budúcna. Lepšie ako sa v tom ďalej vŕtať a vymýšľať nejaké oficiálne vyjadrenia mi prišlo skopírovať túto moju DM pre @ostohypeman s jeho vedomím, ktorá podľa mňa všetko objasňuje najlepšie. Všetko dobré všetkým✌ . . . “Yo, volal mi pan programovy riaditel. Asi ste sa bavili aj spolu. Zial diel Sunday session so mnou nemoze ist von. Nepraje si to vedenie radia a ja si zas neprajem aby sla von zostrihana verzia. Robil si rozhovor s clovekom, ktoremu vadia fasisti a vrazdy slobodnych novinarov a podobne veci a citi potrebu o tom rozpravat lebo ma slobodu a o tychto veciach netreba byt ticho lebo hrozi ze o nu znovu prideme. A strtkat hlavu do piesku nie je moj styl pri tychto veciach. Robil si ho v radiu, ktore taketo veci nechce davat do eteru a pytal si sa na spolocenske a politicke temy. Tu neviem byt bez nazoru a vypocitavo neutralny. Radio sa s tym nestotoznuje, je to jeho volba a jeho pravidla, respektujem. Dam o tom este info von, ak chces o tom davat nejake oficialne vyjadrenie, cituj celu tuto spravu. Ja ju mozno dam v tomto zneni von tiez. Za mna to je fer pre obe strany. Kazdopadne dakujem za pozvanie✊"

A post shared by Tono S. (@tonosuchota) on

„Je to jeho voľba a ja to rešpektujem,“ komentuje na Instagrame konanie rádia. Za pozvanie do šou je vďačný, no nie je nadšený z toho, ako to vypálilo. Zverejnil preto aj celú správu, čo považuje za férové konanie. Tonovi sme aj volali, no už sa nechcel k celej veci vyjadrovať do článku.

Rovnako sme kontaktovali aj moderátora, ktorý sa však k celej veci nechcel vyjadrovať.

Odporúčané
„Kotleba je starý nácek.“ Týchto 5 raperov kritizuje slovenských politikov najaktívnejšie „Kotleba je starý nácek.“ Týchto 5 raperov kritizuje slovenských politikov najaktívnejšie 11. novembra 2018, 16:36

Vyjadriť sa nechcel ani programový riaditeľ

Zavolali sme aj Ľubošovi Richterovi, programovému riaditeľovi rádia Európa 2. Richter nám najskôr vyjadrenie telefonicky poskytol, napokon však s jeho zverejnením nesúhlasil a nechcel sa ďalej vyjadrovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia