Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2019, 16:44
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

5 najočakávanejších filmov v decembri: V kinách sa veľkolepo ukončí Star Wars, uvidíme najlepší film roka a aj nové Jumanji

5 najočakávanejších filmov v decembri: V kinách sa veľkolepo ukončí Star Wars, uvidíme najlepší film roka a aj nové Jumanji
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na ktoré filmy sa v decembri oplatí ísť do kina najviac?

December je mesiac veľkých hráčov. Star Wars síce budú mať pauzu, ale nahradí ich tam Avatar. Je to mesiac Disneyho s tým, že minulý rok tam vyše miliardy trhol aj Aquaman od DC (a Warner bude chcieť, aby podobne uspel aj Black Adam s The Rockom na Vianoce 2021). Oproti týmto veľkým blockbusterom tak veľa filmov nedostane priestor, a to obzvlášť v slovenských a českých kinách. Tie si nechávajú jesenné filmy zo zahraničia na január/február, aby dostali potrebný mediálny boost a zašlo na ne viac divákov. Aj preto je december o čosi chudobnejší. 

1. Parazit – 5. 12

Kvantitu ale vynahradí kvalita. Juhokórejský Parazit od režiséra menom Bong Joon-ho (Snowpiercer, Matka, Okja) je nečakane úderným filmom. Je netradičný a rozhodne ponúka oživenie/spestrenie nielen čo sa žánrového zaradenia týka, ale aj režisérskeho štýlu a hereckých výkonov. Z deja ti veľa prezradiť nemôžeme, no vedz, že hovorí o chudobnej rodine, ktorá sa postupne dostane do domu boháčov v rolách ich zamestnancov.

Snímka má skvelé tempo, úžasné zvraty, silné sociálne posolstvo a výrazný záver.  Parazita jednoducho musíš vidieť. Dom, v ktorom sa väčšina deja odohráva, bol špeciálne vyrobený pre potreby natáčania. 

2. Black Christmas – 12. 12. 

Vianočný horor nakoniec dostane označenie PG-13. Nebudú v ňom teda krvavé či príliš prehnané scény, a tak sa hodí aj na rodinné sledovanie či v  tínedžerskej partii. Ak obľubuješ béčkové horory s nejakými tými zvratmi a postupne vyvraďovanými tupými tínedžermi, Black Christmas bude presne pre teba. Rovnako, ako ti zrejme nič nehovoria juhokórejskí herci, nebudeš poznať ani tých účinkujúcich v tomto počine. Réžiu mala na starosti Sophie Takal, ktorá za sebou nemá takmer žiadnu režijnú a len nevýraznú hereckú kariéru.


3. Jumanji: Next Level – 12. 12. 

Tretí diel Jumanji (áno, ráta sa to tak) dorazí 2 roky po nesmiernom úspechu dvojky. Ani sa nezdá, že to ubehlo tak rýchlo, že? The Rock a spol. rozhodne neboli trpezliví, za čo môže Sony. Konečne sa im podarilo dostať do kín blockbuster, ktorý si neviedol zle v recenziách a navyše bol hitom. Dvojka už bude mať ambície siahnuť po miliarde (jednotka sa zastavila na tržbách v hodnote 962 miliónov dolárov), no ťažko povedať, či sa vôbec priblíži k tržbám jednotky. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Najnovšia časť by sa nemala vyhnúť klasickému sequelovému formátu, kde je všetkého viac a vo väčšom. Pridajú sa však Danny DeVito a Danny Glover, takže sa možno zasmejú aj diváci nad 15 rokov. Réžiu má na starosti opäť Jake Kasdan, tvorca posledného dielu, takže vieš, čo môžeš približne očakávať. 

4. Star Wars: The Rise of the Skywalker

Epické, osudové, emotívne, akčné, dramatické. Posledný diel Skywalkerovej ságy má byť všelijaký. My len dúfame, že nebude sklamaním a aspoň jeden diel sequelovej trilógie doručí originálny Star Wars zážitok, ktorý si diváci naplno užijú. Nebolo by odveci ani mať tam nejaké súboje so svetelnými mečmi, že? Po 2 dieloch by sa už aj patrilo.

Za kormidlo bol prizvaný opäť J. J. Abrams, ktorý sequelovú trilógiu naštartoval s The Force Awakens. Prepísal si scenár a upravil príbeh, pričom mal množstvo nesmierne náročných úloh. Rozoberali sme si ich už v minulých článkoch, a tak len maj na pamäti, že Leie dal dostatok priestoru a rolu, ktorou sa jej charakterový oblúk údajne uzavrie rovnako, ako keby bola herečka Carrie Fisher nažive a natočila by viac scén. 

Príbeh sa bude odohrávať rok po udalostiach The Last Jedi a spoznávame v ňom viacero nových postáv. Z nováčikov privítame Naomi Ackie (Dr. Who), Richarda E. Granta a Keri Russell. V prvom rade sa však vráti Ian McDiarmid ako Palpatine a Billy Dee Williams ako Lando Calrissian. Uvidíme aj Luka Skywalkera, pravdepodobne ako Force Ghost.



5. Špióni v prevleku/Spies in Disguise

Hlas hlavnej role prepožičal Will Smith, z ktorého sa stane najlepší špión na svete. V honbe za zdokonalením sa však podstúpi neoverený experiment. Následne sa z neho stáva rozprávajúci holub, čo špiónovi určite otvorí množstvo nových možností, ako splniť svoje úlohy. Animák režírujú Nick Bruno (Epic, The Peanuts) a Troy Quane (Ice Age: Collision Course) a svoje hlasy okrem Smitha a Hollanda prepožičali Ben Mendelsohn, Rashida Jones, Karen Gillan, DJ Khaled či Masi Oka. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

V našich končinách sa dočkáme dabingu, takže hlasy Smitha a Hollanda určite počuť nebudeme. Námet vznikol podľa krátkometrážnej snímky Pigeon: Impossible, ktorá si na YouTube vyslúžila množstvo pozitívnych komentárov a k dnešnému dňu ju videlo viac než 12,5 milióna divákov po celom svete.

V decembri, samozrejme, premiéruje oveľa viac filmov. Kompletný výpis premiér nájdeš tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia