Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. októbra 2017 o 10:37
Čas čítania 0:00
Simona M.

Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Skúsiš niečo nové? Naše vegánske burgrové placky nesklamú ani zarytých mäsožravcov. Ak sa ti nechce do prípravy burgru, placky chutia skvele aj so zeleninou a dresingom.

Burgre milujeme všetci, však? Väčšinou si ho však predstavíme s majonézovým dressingom, hovädzím a roztečeným syrom. Čo tak prezmenu skúsiť niečo menej kalorické a ľahšie stráviteľné? Jedna placka má len 89 kalórii a 2 g vlákniny. Pripravili sme k nim aj chutný dressing, na ktorý môžeš použiť sójový (vegan) alebo bežný biely jogurt. S chrumkavou žemľou a čerstvou zeleninou chutia burgre skrátka skvele. Chceme mať na webe rôznorodé recepty, aby si prišiel na svoje naozaj každý a takisto budeme písať komplexný článok o vegánstve. Žiadna pseudo-veda podporená názormi, ale na vede a realite založené fakty. Niečo podobné ako článok o sacharidoch či keto stravovaní.

INGREDIENCIE

na placky

500g červenej repy

100g cíceru (z konzervy)

100g červenej fazule (z konzervy)

70g jemných ovsených vločiek

20g slnečnicových semienok

1 väčšia cibuľa

2 strúčiky cesnaku

10ml olivového oleja

hrsť petržlenovej vňate

1 ČL mletej rasce

1 ČL sladkej papriky

1/2 ČL čierneho korenia

soľ podľa chuti

na dressing

150g sójového jogurtu/ bieleho jogurtu

20g tahini

20g kečupu

1 strúčik cesnaku

pečivo a zelenina podľa preferencií

Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková

 POSTUP

Repu uvaríme domäkka približne hodinu. Následne ju ošúpeme a nastrúhame najemno. Cibuľu ošúpeme a osmažíme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme pretlačený cesnak a odstavíme z plameňa. Cibuľu zmiešame s cícerom a fazuľou a rozmixujeme tyčovým mixérom. K tejto zmesi pridáme nastrúhanú repu a vločky. Poriadne premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, slnečnicové semienka a dochutíme koreninami a soľou. Zo zmesi tvarujeme hrubšie placky, ktoré pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie 15 minút pri teplote 200°C. Po 15 minútach placky otočíme a pečieme ich ďalších 15 minút. Dressing si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Placky podávame buď ako burgre so zeleninou a dressingom, no skvele chutia aj bez pečiva len so zeleninovou prílohou a dressingom.

Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Vynikajúce vegánske burgre, ktoré pravdepodobne očaria aj milovníkov mäsa (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 placku, z celkového množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 84

Bielkoviny: 4g

Sacharidy: 13g (z toho 2g vlákniny)

Tuky: 2g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffallo tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia