Mňam. Neskutočne ľahučké a penové cesto, tvarohovo-ricottový krém a čerstvé jahody. Neodolateľná kombinácia, ktorú musíš skúsiť aj ty.
Ovocné torty patria medzi klasiky asi každej domácnosti. Čo tak zameniť piškótové cesto s kopou cukru a smotanový krém s kopou tuku za niečo zdravšie a menej kalorické? Musíme sa pochváliť, táto torta je veľmi vydarený kúsok. Zachutí aj tým, ktorí zdravé koláčiky príliš v láske nemajú. Bonusom ku skvelej chuti sú aj veľmi slušné nutričné hodnoty. My sme použili jahody, no skvelá bude aj s použitím malín, černíc či čučoriedok. O túto dobrotu nesmieš prísť, takže šup do kuchyne.
INGREDIENCIE
na cesto
100g špaldovej múky
2 vajíčka
40g xylitolu (trstinový, kokosový cukor)
50ml vody
50ml mlieka
10g kokosového oleja
1 ČL prášku do pečiva
na krém
250g jemného tvarohu
125g ricotty
sladidlo podľa chuti (stévia)
1-2 ČL citrónovej kôry
300g jahôd
POSTUP
Bielka si vyšľaháme s xylitolom (cukrom) na tuhý sneh. Žĺtka si s vodou vyšľaháme mixérom do peny. K žĺtkom primiešame múku, mlieko, olej a kypriaci prášok. Túto zmes jemne vmiešame do snehu z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme približne 20 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme krém. Tvaroh vymiešame s ricottou a ľubovoľným sladidlom do hladka. Dochutíme citrónovou kôrou a krém natrieme na vychladnutý korpus. Ozdobíme jahodami a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 kúsok, celú tortu rozkrájame na 10 častí)
Kalórie: 114
Bielkoviny: 7g
Sacharidy: 15g
Tuky: 4g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.