Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2019, 12:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kradli ako cez kopirák: Včerajšia krádež šperkov za 500-tisíc eur v Bory mall pripomína podobnú z roku 2010 v Auparku

NEWS KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Krádež v obchodnom centre Bory Mall pripomína podobnú z roku 2010, kedy si lupiči odniesli šperky v hodnote 270-tisíc eur z bratislavského Auparku.

V noci na včera ukradli šperky v celkovej hodnote približne pol milióna eur z obchodného centra Bory mall v bratislavskom Lamači. Neskôr polícia zverejnila aj video, na ktorom je vidieť, ako niekoľko páchateľov vniklo do centra a pred budovou jeden z nich zapálil auto SsangYong Kyron na ktorom prišli.

Odporúčané
Vykradli zlatníctvo v nákupnom centre v Lamači: Lúpežníci si zobrali šperky v celkovej hodnote pol milióna eur Vykradli zlatníctvo v nákupnom centre v Lamači: Lúpežníci si zobrali šperky v celkovej hodnote pol milióna eur 2. novembra 2019, 9:39

7 páchateľov a horiace auto

Podľa zatiaľ dostupných informácií od bratislavskej polície 7 doposiaľ neznámych páchateľov vniklo do priestorov zlatníctva po tom, čo za pomoci kovovej tyče vypáčili bezpečnostné mreže. Sekerami a kladivami rozbíjali výklady a do tašiek sypali drahé šperky. 

Podľa  TV Markíza išlo o profesionálov a všetko bolo vopred krok po kroku naplánované. Aj keď bola v čase krádeže v objekte obchodného centra prítomná bezpečnostná služba, zareagovať nestihla. Celá akcia trvala menej ako 5-minút.


Podobný prípad z roku 2010

Veľmi podobná lúpež šperkov sa odohrala aj v roku 2010, ale v bratislavskom obchodnom centre Aupark. Aj vtedy sedem maskovaných mužov vniklo do nákupného strediska vďaka veľkému kladivu, ktorým rozbili vstupné dvere od Sadu Janka Kráľa. Do vnútra okamžite hodili zápalné fľaše a dymovnice, pravdepodobne, aby ich, čo najmenej zaznamenali kamery.  

Zo zlatníctva Magnólia zlodeji ukradli šperky za približne 270-tisíc eur. Keď polícia asi po 4 minútach od vniknutia dorazila, na mieste už nikoho nezastihla. Aj vtedy bola v nákupnom centre SBS. Podľa SME sa od jednej zo zápalných fliaš lupičov chytilo oblečenie príslušníka SBS. Keďže mu policajti chceli pomôcť, nemal kto naháňať lupičov.  „To je možno aj dôvod, pre ktorý páchateľov neprenasledovali,“ povedal vtedy bratislavský krajský policajný riaditeľ Pavol Brath.

 Porovnajte si zábery spred desiatich rokov s tými zo včera. 

Čo majú krádeže spoločné?

Domov
Zdieľať
Diskusia