Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2016, 15:23
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Čínsky prírodný park žaluje tvorcov Transformers: Age of Extinction pre neuvedenie loga vo filme

FILMY A SERIÁLY MICHAEL BAY
Uložiť Uložené

Koľko bolo toho product placementu v tých Transformeroch, no aj tak ho bolo evidentne málo.

O štvrtej časti Bayovych gigantických CGI toastovačoch sme už čo-to popísali (recenzia tu), najnovšia pikoška je však vo svetle doterajších informácií, ktoré o filme máme, dosť úsmevná. Máloktorá snímka je známa takým silným product-placementom, ako práve štvrtí Transformers, no napriek tomu sa to zástupcom čínskeho národného parku Wulong Karst National Park zdalo málo. Rozhodli sa žalovať Paramont Pictures a China Movie Channel, ktorí film produkovali, o vyše 27 miliónov dolárov, pretože nedokázali do finálneho zostrihu natlačiť záber na logo rezervácie. Pritom práve na tento účel zaplatil park tvorcom 750.000 dolárov, čo samozrejme hrá v prospech jeho zástupcov. Producenti sa samozrejme chceli vyhnúť súdnym prieťahom, a tak sa pokúšajú žalujúcich ukľudniť aspoň samostatnou reklamou ako aj podarovaním mnohých rekvizít a propagačných materiálov z natáčania, aby podporili návštevnosť oblasti. Ako mohli tvorcovia filmu zabudnúť pridať logo partnera, to je záhadou. Možno sa naň ale už vykašľali, keďže ho poriadne ani nemali kde vtisnúť. Je však zaujímavé, že si to všimli až teraz.

Odporúčané
RECENZIA: Ambulance RECENZIA: Ambulance 17. marca 2022, 13:30

Myslíme si, že takáto kompenzácia tvorcov určite nezruinuje, skôr naopak - ťažiť z toho budú pravdepodobne obe strany. Aj keby súd nedopadol v prospech štúdií, túto boliestku by si určite vyrovnali ziskami z ďalších chystaných filmov tejto robotej ságy. Tie budú celkovo tri a prvý z nich s poradovým číslom 5 by mal zasiahnuť naše kiná už o rok (viac tu).

Domov
Zdieľať
Diskusia