Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2016, 14:56
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

The Girl with the Dragon Tattoo od Davida Finchera potvrdzuje sequelový návrat

FILMY A SERIÁLY THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Uložiť Uložené

Scenárista Steven Knight utrúsil zopár veľmi zaujímavých slov na margo pokračovania remaku slávneho švédskeho originálu.

Ak sa chceme rozprávať o remakeoch, ktoré dopadli nadmieru dobre, rozhodne nesmieme zabudnúť na The Girl with the Dragon Tattoo (Muži, ktorí nenávidia ženy). Švédsky originál sa spolu so svojou knižnou predlohou síce všeobecne hodnotí o pol bodík navyše, no obľúbený David Fincher sa v roku 2011 určite nenechal zahanbiť. Bohužiaľ, rozbeh novej série pre Sony nevyšiel tak, ako to páni z vedenia čakali. S obrovským rozpočtom činiacim okolo 90 miliónov dolárov, dokázal film zarobiť iba niečo málo nad 230 miliónov a k tomu všetkému sa počas produkcie dostali do veľkých rozporov so samotným režisérom. Plány pre pokračovania teda zapadli prachom, až do posledných mesiacov. Štúdio uvažuje o oživení značky a k nám sa tým pádom dostáva zopár užitočných informácii.

Zaujímavosťou je jednoznačne to, že pokračovanie nebude nasledovať ďalšiu knihu z dielne Stiega Larssona, ale dodatočné pokračovanie s názvom The Girl in the Spider's Web od Davida Lagercrantza, ktoré sa považuje za štvrtý diel v sérii. Pôvodne sa nevedelo či pôjde o sequel alebo reboot a dokonca sa objavovali klebety o vymenení hlavnej ženskej herečky (Rooney Mara). Scenárista Steven Knight (Peaky Blinders) však všetko objasnil. V pokeci s magazínom Collider prezradil, že ako scenárista v projekte dostal „príkaz" na napísanie scenára, čo sa v klasickom produkčnom svete rozumie ako podstatná kooperácia so štúdiom. To vám vytýči mantinely, rozpovie požadovaný príbeh a vy sa jednoducho riadite ich bodmi. Ďalej však dodal, že práca ho veľmi bavila najmä kvôli samotnej hlavnej postave Lisbeth Salander. Celá štvrtá kniha je prakticky o tom, ako sa snaží vypátrať niekoho zo svojej minulosti, popri čom narazí na Spider Society.

The Girl with the Dragon Tattoo od Davida Finchera potvrdzuje sequelový návrat
Zdroj: Sony Pictures

Je to teda reboot či sequel? Aj napriek tomu, že dej knihy vôbec nenadväzuje na The Girl with the Dragon Tattoo, pôjde o pokračovanie. Sám Knight dokonca povedal, že to ani nič iné byť nemôže. Z toho sa dá dedukovať, že Rooney Mara preobsadená nebude a opäť sa vráti do role mladej a excentrickej drsňáčky, s ktorou sa život nemazná. Okrem týchto noviniek sme sa nedávno dozvedeli aj to, že Sony pokukuje po Fedem Alvarezovi (Dont Breathe, Evil Dead) ako o novom režisérovi. Čo na to hovoríte? Myslíte, že sa v príjemne nastolenom remake trende bude naďalej pokračovať?

Domov
Zdieľať
Diskusia