Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2017, 17:24
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dokáže Snoke ovládať Silu? A prečo sa Skywalker vydal na odľahlú planétu Ahch-To? Nová kniha zo sveta Star Wars vám ponúka svoje odpovede

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Niektoré z informácií sme už síce tušili, avšak až teraz sa naše dohady môžu konečne potvrdiť.

Nedávno publikovaná kniha zo Star Wars sveta s názvom Star Wars: Absolutely Everything You Need to Know si dôkladne posvietila mimo iného na príbeh novej trilógie. Tvorcovia sa pochopiteľne stále snažia vyvarovať akýmkoľvek veľkým spoilerom, a preto v knihe nenájdete úplne všetky detaily. Dozviete sa z nej ale napríklad niečo o Snokeovom prepojení na Silu, no taktiež o Lukeovej motivácii, ktorá ho viedla na planétu Ahch-To (kde ho objavila Rey). 

Zo Star Wars: Absolutely Everything You Need to Know vieme, že Luke sa na ostrove snažil po dlhé roky vystačiť si s tým, čo mu poskytovala príroda. Viac-menej by sa dalo povedať, že sa Skywalker stal vegetariánom, pretože podľa slov Marka Hamilla nejedla jeho postava od Novej nádeje žiadne mäso. Možno ste už počuli o tom, že Luke sa vydal na odľahlú planétu Ahch-To hľadať prvý chrám rytierov Jedi, ale až vďaka knihe máme túto informáciu oficiálne potvrdenú. 

Dokáže Snoke ovládať Silu? A prečo sa Skywalker vydal na odľahlú planétu Ahch-To? Nová kniha zo sveta Star Wars vám ponúka svoje odpovede
Zdroj: Disney a Lucasfilm

Čo sa Snokea týka, potvrdila sa informácia, že jeho stráž sa skladá z výhradne ľudskej rasy. Ešte v nedávnej dobe fanúšikovia polemizovali nad tým, či sa pod maskami jeho ochranky neskrývajú droidi, ale táto teória bola jednoznačne vyvrátená. Kniha ďalej potvrdila, že Snoke dokáže využívať Silu. Nie je teda iba "obyčajným" vodcom (ako sa viacerí fanúšikovia na zahraničných fórach dohadovali) bez prepojenia na Silu. 

A ako určite viete, so Silou sú prepojení všetci Sithovia a Jediovia. Teda, v podstate s ňou je prepojená každá živá bytosť, i keď nie všetci ju dokážu ovládať. A pokiaľ by nebol Snoke bývalým Jediom či súčasným Sithom, ešte stále sa vo svete Star Wars nachádzajú viaceré bytosti, využívajúce Silu a zároveň sa neradiace medzi žiadnu z týchto dvoch kategórií (napríklad Bendu zo Star Wars Rebels). Otázkou ale zostáva, kam by sme potom mohli zaradiť Snokea? 
Domov
Zdieľať
Diskusia