Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2017, 20:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Po fiasku Múmie opúšťajú Dark Universe dvaja najdôležitejší ľudia. Znamená to pre univerzum definitívny koniec?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zo smelých plánov Universalu napokon možno nič nebude.

Asi každému je jasné, že pomaly sa rodiacemu Dark Universe, ktoré má vytvoriť spoločný vesmír pre klasické monštrá štúdia Universal, sa príliš nedarí. Už úvodná Múmia s Tomom Cruiseom totiž maximálne sklamala, takže je dosť dobre možné, že sa celé Dark Universe zosype ešte predtým, než sa poriadne rozbehlo. Pritom nás malo čakať ešte mnoho snímok, kde by sa predstavili aj Neviditeľný muž, Hrbáč z Notre Damme, Dracula či Netvor z Čiernej lagúny.

Po fiasku Múmie opúšťajú Dark Universe dvaja najdôležitejší ľudia. Znamená to pre univerzum definitívny koniec?
Zdroj: Universal Pictures

Podľa The Hollywood Reporter však od projektu odchádzajú dvaja najdôležitejší ľudia - Alex Kurtzman a Chris Morgan. Práve tí mali na celé Dark Universe dohliadať. Kurtzman bude produkovať seriál Star Trek: Discovery, Chris Morgan zase napíše spin-off k úspešnej sérii Fast & Furious. Zdá sa, že práve prepad Múmie celému univerzu zlomil (či zlomí) väz. Snímka totiž v Spojených štátoch po finančnej a kritickej stránke totálne vyhorela. Štúdio sa však navonok tvárilo sebavedomo a ohlásilo prípravy na horor Bride of Frankenstein. Ten mal režírovať Bill Condon (Beauty and the Beast) podľa scenára Davida Koeppa (Jurassic Park), zatiaľ čo v hlavnej úlohe sa mala blysnúť Angelina Jolie. Momentálne je však výroba filmu stopnutá. Predstavitelia štúdia síce zdôrazňujú, že film nebol zrušený, len "pozastavený", ale už to samo o sebe neveští nič dobré.

Po odchode Kurtzmana a Morgana by štúdio Universal údajne našlo pre svoj vesmír nového šéfa. Do tejto úlohy sa zvažoval úspešný Jason Blum a jeho Blumhouse, zodpovedný za také pecky, ako Split, Get Out či The Purge. Samotný Blum sa už stihol diplomaticky vyjadriť, že ponuka je to síce zaujímavá, ale on osobne o podobný post nemá záujem. Podotkol tiež, že jeho špecialitou sú skôr snímky s menším rozpočtom a nie obrovské blockbustery. Takže sa zdá, že Dark Universe je momentálne v kóme. A či sa niekedy preberie? Zatiaľ nevie nikto, prognóza však nie je najlepšia.

Po fiasku Múmie opúšťajú Dark Universe dvaja najdôležitejší ľudia. Znamená to pre univerzum definitívny koniec?
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia