Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2017, 14:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Chris Hemsworth velí v drsnej vojnovej dráme 12 Strong špeciálnej jednotke bojujúcej proti Talibanu po útokoch z 11. septembra

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kvalitne obsadená dráma od producenta Čierny jastrab zostrelený láka na poctivý vojnový drasťák.

Vojnová dráma 12 Strong: The Declassified True Story of the Horse Soldiers nám vyrozpráva strhujúci skutočný príbeh. Predstaví nám špeciálnu vojenskú jednotku známu ako "12 Strong". Po teroristických útokoch z 11. septembra, vedení novým veliteľom Mitchom Nelsonom, sú vôbec prvými americkými jednotkami vysadenými v Afganistane. Ich cieľom je splnenie mimoriadne nebezpečnej misie.

Musia presvedčiť Severnú alianciu v Afganistane, aby sa spojili proti spoločnému nepriateľovi: Talibanu a Al-Kájde. Nebude to však jednoduché, keďže na oboch stranách panuje nedôvera a kultúrne rozdiely. Američania sa navyše musia naučiť taktiku afgánskych vojakov jazdiacich na koňoch. Nepriateľ je však oveľa silnejší a nemá vo zvyku brať väzňov. Krvavý a brutálny konflikt je na spadnutie.

Scenár vychádza z non-fiction knihy Horse Soldiers od Douga Stantona a v snímke si zahrá množstvo kvalitných a známych hercov. Spomenúť musíme Chrisa Hemswortha (Thor), oscarového nominanta Michaela Shannona (Nocturnal Animals), Michaela Peñu (Marťan), Navida Negahbana (American Sniper) či Williama Fichtnera (Elysium). Režíruje Nicolai Fuglsig. Trailer rozhodne pôsobí dobre, správne dramaticky, špinavo a tvorcovia to nepreháňajú s pátosom. Dúfajme, že podobne dopadne aj samotný film. Americká premiéra sa uskutoční 19. januára (leden) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia