Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2018 o 11:50
Čas čítania 0:00
Adam L.

HBO odvysiela film o psychiatrovi experimentujúcim s LSD. V hlavnej úlohe sa predstaví David Tennant z Doctora Who

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jedna z najkontroverznejších postáv modernej psychiatrie.

Sedemdesiate roky sa navždy do histórie zapísali ako doba plná experimentov, a to nielen v psychiatrii. Trend rozširovania vedomia pomocou umelých látok sa stal bežnou praxou mnohých ľudí. Práve tejto téme sa venuje "nový" film Mad To Be Normal. Pozrieme sa na bláznivý život jedného z najuznávanejších psychiatrov R.D. Lainga. Ako to už pri inovátoroch býva, počas svojho života bol považovaný za blázna. Svojími výskumami síce poburoval celú lekársku komoru, no zmenil vnímanie duševných chorôb po celom svete.

Hlavnú postavu si zahrá David Tennant, tvár, ktorú ešte už určite niekde videli. Jeho mimika ho predurčuje k hraniu bláznov, inak tomu nie je ani teraz. Okrem toho, má za sebou desiatky filmov a seriálov (Doctor Who, Harry Potter). Herecky ho zaručene podporia Elisabeth Moss (The Square) či Michael Gambon, preslávený postavou Dumbledora. Snáď jediným problémom by mohol byť režisér Rober Mullan. Ide totíž o jeho prvú veľkorozpočtovú snímku. Festivalovú premiéru už má sebou, no teraz sa film chystá odvysielať HBO. A to rovno dvakrát - 14. a 22. januára. Hodnotenia na film nie sú najlepšie, diváci sa však zhodujú na výbornom výkone Davida Tennanta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia