Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2018, 14:48
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ian Mckellen si cestou do divadla zranil nohu. Divákov namiesto predstavenia bavil príhodami a opäť sa prevtelil do Gandalfa

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Obľúbený divadelný, filmový a seriálový herec nechcel ľudí v sále sklamať, a tak im doprial 90-minútový zážitok na celý život.

Herca Iana Mckellena, ktorý sa preslávil aj vďaka postavám Gandalfa či Magneta, určite netreba nijako bližšie predstavovať. McKellen je vo svojom vysokom veku stále aktívnym hercom (hoci už nie tak veľmi ako kedysi), pričom ho možno vidieť aj v divadelných predstaveniach.

A práve s tragédiou Kráľ Lear od Williama Shakespeara sa spája jedna nedávna a nesmierne zaujímavá príhoda. Ako totiž uvádzajú najnovšie správy, herec si cestou na predstavenie (kde mal hrať) nešťastne poranil nohu, keď sa snažil chytiť vlak do divadla.

Ian Mckellen si cestou do divadla zranil nohu. Divákov namiesto predstavenia bavil príhodami a opäť sa prevtelil do Gandalfa
Zdroj: Miramax/Roadside Attractions

Hra teda musela byť zrušená, no trpezliví diváci sa dočkali nečakaného a veľmi príjemného prekvapenia. Keďže ich McKellen nechcel sklamať, dorazil aj napriek zraneniu do divadla, sadol si na pódium a zabával dav celých 90 minút.

Zhováral sa s ľuďmi, odpovedal na otázky, rozprával príhody, predviedol niekoľko shakespearovských scén a dokonca sa na chvíľu prevtelil aj do postavy čarodejníka Gandalfa z trilógií Pán prsteňov a Hobit.

McKellen sa ako divadelný herec môže pochváliť šiestimi Cenami Laurenca Oliviera, Cenou Tony a štyrmi Cenami Drama Desk. Čo sa filmovej a televíznej kariéry týka, nie je to o nič chudobnejšie. Má na konte množstvo víťazstiev aj nominácií, a to vrátane dvoch oscarových.

Pre všetkých zúčastnených to musel byť dozaista obrovský zážitok na celý život a obľúbenec Ian Mckellen opäť raz dokázal, prečo je vo svete tak populárny.

Domov
Zdieľať
Diskusia