Jeho telo sa stalo malým pivovarom.
Množstvo kvasiniek v tele 46-ročného Američana začalo napomáhať v tvorbe alkoholu, kvôli čomu bol pravidelne opitý, a to napriek tomu, že nepil. Z odborného hľadiska išlo o takzvaný auto brewery syndrome, píše NewScientist.
U muža sa priebežne objavovali vedľajšie účinky alkoholu ako malátnosť či strata pamäti, pričom bol nakoniec nútený odísť z práce. Množstvo doktorov nemohlo prísť problému na kĺb a psychiater mu dokonca na jeho stav predpísal antidepresíva. Problém sa však neukrýval v jeho hlave.
Podobný prípad sa v roku 2013 stal taktiež 61-ročnému pánovi z Texasu, ktorý mal v krvi 3,7 promile. Muž, samozrejme tvrdil, že žiaden alkohol nepožíval, no v danej dobe mu nikto neveril. Lekári sa rozhodli, že ho budú v izolovanom priestore sledovať 24 hodín a následne prišli na to, že mal miestami v krvi 1,2 promile alkoholu. Ani v tomto prípade nepil.
Zistilo sa, že sa v tele pacienta nachádza množstvo pivných kvasiniek. Práve tie stáli za tým, že keď pacient skonzumoval určité množstvo cukru, jeho telo ho premenilo na alkohol. Podľa výskumníčky Barbary Cordell má ísť však, našťastie, o veľmi ojedinelé prípady.
„Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti by mali pozornejšie počúvať intoxikovaného pacienta, ktorý popiera konzumáciu alkoholu,“ cituje slová výskumníkov portál Interesting Engineering. Pacientovi s takýmto syndrómom býva nariadená prísna diéta, pri ktorej by sa mal vyhýbať konzumácii cukrov.