Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019 o 12:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vo francúzskom lunaparku zahynula jedna žena po tom, čo sa na kolotoči odtrhla časť sedadiel. Ďalšia sa vážne zranila

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia už zadržala štyroch podozrivých, sú medzi nimi majitelia a prevádzkovatelia.

Francúzske záchranárske zložky dnes informujú o nešťastnej udalosti v lunaparku v meste Firminy, kde sa každoročne v októbri koná festival, súčasťou ktorého je aj 250 atrakcií. Jeden z kolotočov však bol do prevádzky uvedený aj napriek technickým problémom, čo nakoniec stálo život 24-ročnú ženu. Ďalšia 20-ročná žena, ktorá pravdepodobne sedela hneď vedľa, utrpela vážne zranenia.

Podľa dostupných informácií CNA,  sa mala odtrhnúť časť sedadiel, kde obete sedeli. Rolu zrejme zohral aj silný vietor, posúdiť okolnosti však už budú musieť odborníci, ktorí na miesto nehody pricestovali spoločne s ostatnými záchrannými zložkami. 

Hoci záchranári do lunaparku okamžite dorazili, jednej žene už nedokázali pomôcť. Druhú previezli do nemocnice. Polícia okamžite zadržala štyroch zodpovedných ľudí – majiteľov aj prevádzkarov kolotočov. Nejde o ojedinelý prípad, aj v minulom roku zomrel v meste Lyon jeden muž. Bol jedným zo 14 ľudí, ktorí z podobného kolotoča vyleteli. 

Ilustračný obrázok

Jedna žena prišla o život v lunaparku, keď sa odtrhla časť sedadiel kolotoča. Ďalšia sa vážne zranila
Jedna žena prišla o život v lunaparku, keď sa odtrhla časť sedadiel kolotoča. Ďalšia sa vážne zranila Zdroj: Vogue Des Noix de Firminy/FB

Domov
Zdieľať
Diskusia