Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 19:26
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Muž poprosil o prehliadku domu svojej susedy, pretože mala v noci otvorené dvere. Pri obhliadke policajt ženu zastrelil

NEWS POLICAJT STREĽBA
Uložiť Uložené

Černošku zastrelil policajt cez okno jej domu a všetko je nahraté na kameru.

Starostlivý sused videl na dome blízko toho jeho pootvorené dvere. Okolo domu sa sám prešiel a nič nezbadal, no aj napriek tomu zavolal políciu, aby sa uistil, že je všetko v poriadku. Dom, ktorý neskôr prišli obzrieť patril dvadsaťosemročnej Atatiane Jefferson, ktorá žila so svojim osemročným synovcom v dome v Texase, informuje BBC. 

 

Muž poprosil o prehliadku domu svojej susedky, pretože mala v noci otvorené dvere. Pri obhliadke policajt ženu zastrelil
Muž poprosil o prehliadku domu svojej susedky, pretože mala v noci otvorené dvere. Pri obhliadke policajt ženu zastrelil Zdroj: Facebook

Policajt, ktorého na obhliadku domu poslali, kontroloval okolie domu. Neskôr si všimol obrysy postavy, ktoré vyzerali akoby sa naňho niekto díval z okna. Zakričal, nech osoba dvihne ruky nad hlavu, no zároveň strieľal a nedal jej tak šancu čokoľvek urobiť. Streľba sa stala o 2:30 ráno lokálneho času.

Polícia zverejnila zábery z kamery, ktorá bola pripevnená na telo policajta. Zábery jasne ukazujú, že policajt vystrelil len pár sekúnd potom, čo ju zbadal a neidentifikoval sa ako policajt. Do konca vyšetrovania je policajt na nútenej dovolenke.

 

Polícia ďalej hovorí, že postrelenej žene na mieste poskytli okamžitú lekársku pomoc, no ešte v dome ju vyhlásili za mŕtvu. Atatianin právnik povedal, že spolu so svojim synovcom hrala v izbe videohry. Neskôr sa však postavila, pretože chcela zistiť, čo vytváralo za oknami jej bytu hluk.

Šesťdesiatdvaročný sused, ktorý políciu zavolal hovorí:  „Som otrasený. Som nahnevaný. Som smutný. A z časti je to aj moja chyba,“ tvrdí James Smith: „Ak by som nikdy nevytočil to číslo tak by bola stále nažive.“

Domov
Zdieľať
Diskusia