Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mikuláš Černák je bez právnika. Prezidentka Čaputová vymenovala Miloša Maďara za ústavného sudcu

NEWS MIKULÁŠ ČERNÁK
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová vymenovala posledných sudcov Ústavného súdu.

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala zvyšných šiestich sudcov Ústavného súdu. Menovite ide o Libora Duľu, Ladislava Duditša, Petra Straku, Martina Vernarského, Rastislava KaššákaMiloša Maďara. Ústavný súd tak už má plný počet členov.

Pri výbere ústavných sudcov som dôkladne zvažovala a posudzovala schopnosti každého z kandidátov, ktorých mi predložila Národná rada SR. Zvažovala som splnenie odborných a osobnostných predpokladov, k čomu výrazne prispel hlavne nový inštitút verejného vypočutia.

Veľmi dôležité bolo aj kritérium osobnej integrity, zohľadňujúc informácie zo všetkých verejne dostupných a mne známych zdrojov. Prihliadala som tiež na hlasy, ktoré získali jednotliví kandidáti od poslancov Národnej rady,“ prehlásila prezidentka Čaputová ku kandidátom, pričom sa stihla vyjadriť aj k prípadu údajného ovplyvňovania rozsudku bývalou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou.

Ak sa potvrdia podozrenia, o ktorých v posledných dňoch čítame, bude to dôkaz najväčšieho zlyhania, aké sa v justícii môže vyskytnúť. Zároveň to bude jasná výzva pre súdnu moc na jej sebauzdravenie. Túto príležitosť nesmieme premárniť,“ povedala.

Odporúčané
Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti 9. júla 2019, 17:49

Miloš Maďar doposiaľ zastával pozíciu advokáta bývalého mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka. Ako informuje SME, Maďar pracoval aj ako pedagóg na Katedre trestného práva, kriminológie, kriminalistiky a forenzných disciplín na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Prípad Mikuláša Černáka mu bol pridelený štátom. Miloš Maďar má len 41 rokov, čím sa stal najmladším sudcom Ústavného súdu v histórii Slovenska. Prax advokáta vykonával od roku 2006.

Pripomeňme si, že Černák čelí obžalovaniu za údajnú objednávku na zavraždenie Sylvie Volzovej a za vraždu Poliaka Grzegorza Szymaneka. Na doživotie odsúdený zločinec Černák si bude musieť v najbližšej dobe zvoliť nového obhajcu. V opačnom prípade mu bude pridelený štátom.

Domov
Zdieľať
Diskusia