Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 16:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Joker je podľa IMDb lepším filmom ako Dark Knight. Dokonca sa nachádza v TOP 10 všetkých čias

Joker je podľa IMDb lepším filmom ako Dark Knight. Dokonca sa nachádza v TOP 10 všetkých čias
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Joaquin Phoenix a Todd Phillips môžu byť na svoj film patrične hrdí.

Joker bol obrovským hitom pre európskych recenzentov a divákov. Z Benátok si dokonca odniesol Zlatého leva ako najlepší film festivalu. Nadšení sú aj diváci (na rozdiel od amerických kritikov, ktorí si zase raz uleteli na politike), čo sa odráža na hodnoteniach po celom svete.

Na ČSFD je momentálne Joker 11. najlepšie hodnoteným filmom (91%). Na RottenTomatoes hlasovalo viac ako 20 000 divákov pre priemerné hodnotenie 9/10, no a na Metacriticu má zase od užívateľov 9,3/10. No a potom je tu IMDb, kde má Joker momentálne 8,8-9/10. Stránka totiž ukazuje dve rôzne čísla, a to pri vyše 170 tisíc užívateľoch.

Odporúčané
Colin Firth a Nicole Kidman v druhom traileri drámy The Railway Man Colin Firth a Nicole Kidman v druhom traileri drámy The Railway Man 10. januára 2014, 18:59

V každom prípade, nachádza sa na 9. mieste v rebríčku najlepšie hodnotených filmov (nejde o recenzie, ale názory divákov). Budeme sa však držať čísla 9/10. Rovnaké má aj The Dark Knight (avšak, pri počte 12-násobnom počte hlasov). Čo však hovorí v Jokerov prospech je percentuálny pomer maximálnych hodnotení (10/10). Jokerovi udelilo maximálne hodnotenie 56% hlasujúcich, zatiaľ čo Dark Knight 45%. 

Samozrejme, ide len o chvíľkový stav a aj keď sa Joker môže vyšvihnúť ešte vyššie, opak bude zrejme pravdou. V prvých dňoch premietania vidia film diváci hlavne fanúšikovia a natešení milovníci filmu. Hovoriť netreba ani o tom, že užívateľské weby zoskupujúce hodnotenia radových divákov nie sú dôveryhodné. Niektoré (vrátane IMDb) dovolia filmy hodnotiť úplne hocikomu, a to ešte dávno predtým, než sa vôbec dostanú do kín. 

Jokerovo hodnotenie ešte zrejme klesne (hlavne s pribúdajúcim počtom divákov, ktorí ho uvidia), no už tak ide o veľký úspech. A ak niekto prehlási, že ide o lepší film než v prípade Nolanovho Dark Knight, budeme jeho názor rešpektovať, aj keď sami máme iný. Predsa len, Joker je skutočne skvelým filmom, takže ho tak diváci pokojne môžu vnímať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia