Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2019, 11:51
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Elon Musk predstavil kozmickú loď Starship. Bez problémov vraj dostane ľudí a náklad na Mesiac či Mars

TECH ELON MUSK VESMÍR
Uložiť Uložené

Starship by mala skúšobný let absolvovať do dvoch mesiacov.

Elon Musk je vizionár, ktorý to s cestovaním do vesmíru myslí naozaj vážne. Stojí za vesmírnym programom s názvom SpaceX a pred dvomi dňami sme ti spomínali, že Musk chystá zverejniť niekoľko nových detailov o vesmírnej lodi Starship. Doposiaľ sme len vedeli, že ju čaká let naplánovaný na október 2019. Krátko na to by loď mala byť schopná preletieť aj okolo Zeme.

Odporúčané
Elon Musk žiada ochranu Zeme pred asteroidmi. Tvrdí, že k zrážke raz určite príde Elon Musk žiada ochranu Zeme pred asteroidmi. Tvrdí, že k zrážke raz určite príde 20. augusta 2019, 11:25

Konečne toho už vieme o čosi viac. Na internete streamoval naživo a ľuďom po celom svete potvrdil, že svoj skúšobný let by loď Starship mala absolvovať do dvoch mesiacov. Musk plánuje s loďou vzlietnuť do výšky 20 kilometrov nad morom a následne by sa mala  dať opakovane použiť.

Musk dodal, že Starship zvládne dopraviť posádku a náklad nielen na mesiac či Mars, ale na akékoľvek miesto v slnečnej sústave. Následne by sa loď mala bez problémov vrátiť a uskutočniť kolmé pristátie.

Domov
Zdieľať
Diskusia