Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2019, 9:24
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Aktivistka Greta Thunberg a stovky školákov protestovali pred Bielym domom. Trumpovi posielajú jasný odkaz

ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ PROTEST
Uložiť Uložené

Chráňte našu budúcnosť, ozývalo sa ulicami Washingtonu.

Iba 16-ročná švédska aktivistka Greta Thunberg, o ktorej je posledné mesiace počuť stále viac a viac, sa koncom augusta na jachte doplavila do New Yorku. Odkedy prišla do Spojených štátov, upozorňuje na dôležitosť klimatických zmien a jasné odkazy posiela aj Donaldovi Trumpovi. Najnovšie sa rozhodla zorganizovať protest priamo pred Bielym domom.

Odporúčané
Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku po tom, čo sa 15 dní plavila cez Atlantik Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku po tom, čo sa 15 dní plavila cez Atlantik 28. augusta 2019, 16:27

Ako informuje Guardian, mladá Švédka inšpirovala množstvo ľudí, prevažne mladých školákov, aby sa spoločne s ňou zúčastnili štrajku pred sídlom amerického prezidenta. Do protestu sa zapojilo približne 1 500 ľudí, prevažne išlo o študentov. Skupina na čele s Gretou žiadala, aby vláda začala konať a zastavila globálne otepľovanie. Krajina by mala podľa protestujúceho davu obmedziť spotrebu fosílnych palív.

Demonštranti boli zo všetkých strán obklopení novinármi, kvôli čomu mali spočiatku ťažkosti s plánovaným pochodovaním smerom k Bielemu domu. „Chráňte našu budúcnosť,“ skandovalo sa v uliciach Washingtonu. Akonáhle sa Greta dostala medzi dav, zúčastnení jej ďakovali za všetko, čo robí.

Odporúčané
Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú 30. júla 2019, 15:20

Mladá švédska aktivistka získala medzinárodnú pozornosť hnutím Piatky za budúcnosť #FridaysForFuture, ktoré po celom svete organizuje školácke protesty. Zapojilo sa do nich viac než 100 miest z celého sveta, aj Bratislava.

Domov
Zdieľať
Diskusia