Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2019, 10:50
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

USA zverejnilo video útoku na bojovníkov IS. Takto dopadlo 36 000 kilogramov bômb

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Po zásahu letectva prišli na rad pozemné jednotky.

Letectvo USA nedávno zverejnilo video svojho útoku na bojovníkov Islamského štátu v Iraku. Na záberoch môžeš pozorovať lietadlá typu F35 a F15 zhadzujúce rad za radom približne 36 ton bômb. Po leteckom bombovom útoku sa k príslušníkom Islamského štátu presunuli pozemské bojové jednotky USA.

Bombardovaný ostrov mal byť hlavným priechodom pre bojovníkov Islamského štátu medzi Irakom a Sýriou, píše FoxNews. Generálmajor Eric T. Hill tvrdí, že cieľom akcie bolo pripraviť podmienky pre partnerské vojská pre zaistenie stability v regióne

Odporúčané
Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) 15. januára 2019, 18:39

Americké lietadlá podľa oficiálnych dát za posledný mesiac zdvojnásobili počet zhodených bômb namierených na jednotky Islamského štátu. Za august má ísť o viac ako 200 jednotlivých bômb. V porovnaní s predminuloročným augustom ich však bolo o 4 800 menej.

Domov
Zdieľať
Diskusia