Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2019, 19:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

6 najočakávanejších septembrových filmov, ktoré musíš vidieť v kine

6 najočakávanejších septembrových filmov, ktoré musíš vidieť v kine
Zdroj: Warner
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Po blockbusterovom lete prichádza už tradične suchší september.

Blockbusterové leto je definitívne za nami, aj keď v kalendári potrvá ešte tri týždne. Môžeme tak zabudnúť na miliardové počiny, na druhej strane sa však dočkajú priestoru drámy a komornejšie filmy. Navyše sa blíži oscarová sezóna, takže nás ešte čaká množstvo kvalitných celovečerákov. 

1. It Chapter 2 – 5. 9. 

Dva roky po premiére najväčšieho R-kového hororu v dejinách kinematografie (aspoň, čo sa tržieb týka) prináša Warner do kín pokračovanie (a nemusí byť posledné). Dva a pol hodinový horor bude rozprávať svoj príbeh naprieč dvomi časovými líniami (minimálne), kedy sa pozrieme na detstvo Loser’s Club, no po väčšinu stopáže budeme tráviť čas s ich dospelými verziami (dej sa posunul o 27 rokov).

Menovite vo filme uvidíme Jamesa McAvoya, Jessicu Chastain, Billa Hadera, Jaya Ryana, Isaiaha Mustafu, Jamesa Ransona a Andyho Beana. Okrem nich budú prítomní aj Bill Skarsgård (Pennywise), Jaeden Martell, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer a Wyatt Oleff ako mladíci z jednotky a ďalší. Za réžiou stojí Andy Muschietti (It, Mama) a o scenár sa postaral Gary Dauberman (It, Annabelle: Creation). Ak navštíviš kino, čaká ťa pravdepodobne najkrvavejšia scéna v celej histórii filmu.

 

2. Stehlík/The Goldfinch – 12. 9. 

Dráma The Goldflinch vychádza z rovnomenného románu Donny Tartt, ktorý bol ocenený Pulitzerovou cenou (okrem ďalších iných cien). Réžie tohto pozoruhodného príbehu sa chopil talentovaný John Crowley, ktorý na seba upútal pozornosť kvalitnou romantickou drámou Brooklyn.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Príbeh sa točí okolo mladého Thea Deckera. Keď mal 13 rokov, jeho matka bola zabitá pri bombovom útoku v múzeu. Táto tragédia absolútne zmenila Theov život, ktorý bol odrazu plný samoty, zármutku a výčitiek svedomia. Čaká ho teda ešte dlhá cesta, kým sa dokáže zmieriť s osudom a dosiahnuť vlastné vykúpenie a zmierenie so sebou samým.

Snímka sa môže pochváliť fantastickým hereckým obsadením. V hlavnej úlohe sa predstaví Ansel Elgort (Baby Driver) a sekundovať mu bude Nicole Kidman (Big Little Lies). Okrem nich uvidíme aj Oakesa Fegleya (Pete's Dragon), Aneurina Barnarda (Dunkirk), Finna Wolfharda (Stranger Things), Sarah Paulson (American Horror Story), Lukea Wilsona (3:10 vlak do Yumy) a Jeffreyho Wrighta (The Hunger Games).

Za kamerou sedí oscarový Roger Deakins a jeho majstrovskú prácu si môžeme vychutnať aj v traileri.  Zdá sa, že nás čaká poriadne silný, atmosférický a emocionálny príbeh, v ktorom budú hrať prvé husle najmä postavy a ich psychológia, ako aj prepracovaný príbeh.

3. Rambo: The Last Blood – 19. 9.

It bude mať v kinách voľnú cestu k vytúženej miliarde až dva týždne. Konkurencia sa utiahla a priestor dostanú menšie filmy. Ďalšie „must watch“ počiny dorazia 19. septembra. Medzi nimi je aj (snáď) posledný diel Ramba. Stallone v ňom bude bojovať proti kartelu, aby našiel/pomstil mladé dievča, s ktorým má akýsi vzťah. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Trailery sľubujú klasickú Rambo snímku plnú pascí, krvi, zabíjania, naštvaného, no sústredeného Stallonea a pár výbuchov. Neočakávame veľa, no dúfame, že sa Sly s rolou rozlúči, ako sa patrí. S Rambom sme sa naposledy stretli v roku 2008 (réžia Sylvester Stallone). Už vtedy nepatril herec medzi najmladších hollywoodskych predstaviteľov, ale dokázal, že na to má.

Zhruba o 11 rokov na to bude musieť oprášiť svoje schopnosti, aby zabojoval proti priekupníkom s bielym mäsom. A upútavka hovorí zreteľným jazykom – aj vo svojom vyššom veku všetkých poriadne potrápi. Film režíroval Adrian Grunberg (Get the Gringo) a o scenár sa spolu so Sylvesterom postaral Matt Cirulnick (Absentia). Stallone mal v dobe natáčania neuveriteľných 72 rokov (pre porovnanie, Arnie natáčal nového Terminátora vo veku 71 rokov, uff).

4. Ad Astra – 19. 9. 

Ešte pred pár týždňami či mesiacmi šlo o nenápadné sci-fi s Bradom Pittom. Kampaň sa totiž rozbehla veľmi neskoro a dovtedy sme z filmu videli tak maximálne jeden obrázok. Trailery však sľubovali vynikajúci sci-fi zážitok odohrávajúci sa aj vo vesmíre. Navyše tu máme Pitta, ktorého herecký register dokáže predať akúkoľvek postavu a film. 

Nedávno navyše dorazili prvé hodnotenia kritikov z Benátok, kde snímka premiérovala. Recenzenti sú nadšení a na Rottenoch už svieti priemerné hodnotenie 8,5/10 od 12 kritikov. Zdá sa, že máme dočinenia s ďalšou sci-fi klasikou a úžasným Pittom. Čo sa samotného príbehu týka, ten sa zameria na odvážneho vesmírneho inžiniera Roya McBridea (Pitt), ktorý sa vydá na misiu s neistým koncom. Jeho otec, ktorého vo filme stvárňuje Tommy Lee Jones, sa totiž pred približne dvadsiatimi rokmi stratil na planéte Neptún.

Roy sa však pri pátraní po otcovi dostane k odhaleniu nebezpečenstva ohrozujúceho život na našej planéte. McBride je poslaný na svoju misiu po tom, čo takmer zahynie počas udalosti zvanej The Surge. Tento incident je však zdanlivo spojený s tajnou operáciou, na ktorej pracoval jeho otec Clifford predtým, než zmizol. Ad Astra ale nebude iba o hľadaní otca. Ukážka nám totiž dala veľmi jasne najavo, že sa dočkáme aj akcie a jedného veľkého výletu do hlbín vesmíru.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Za réžiou stojí James Gray (The Lost City of Z), o scenár sa postarali Gray a Ethan Grossovci (Fringe), no a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví tiež Ruth NeggaLiv Tyler či Donald Sutherland.  Kino je v tomto prípade povinnosťou.

5. Angry Birds vo filme 2 – 19. 9.

Pokračovanie animáku podľa nesmierne populárnej hry má značne lepšie recenzie a chvália ho aj diváci. Ide o tradičnú rodinnú animovanú záležitosť, ktorá nijako neurazí, ak od nej nemáš prehnane vysoké očakávania. Ak si videl jednotku, približne vieš, čo máš čakať. Akurát v kvalitnejšom kabátiku.

Postávam opätovne prepožičajú hlasy herci, ako Jason Sudeikis (postava Reda), Josh Gad( Chuck), Danny McBride (Bomb), Bill Hader (Leonard/kráľ Mudbeard) či Peter Dinklage (Mighty Eagle). V druhej časti ale započuješ aj nováčikov, ako napríklad Nicki Minaj. Všetko potrebné o deji sa dozvieš v traileri nižšie. 

6. Casino.sk – 26. 9.

V traileri sme sa dozvedeli, že ženy budú v tomto filme bohužiaľ vyobrazené presne tak, ako by sa od slovenského filmu vlastne očakávalo. Konkrétne ide aj o scénku so Zuzanou Kanócz. Tá si zahrala kariéristku na ministerstve, ktorej teplé miesto zariadil jej milenec v hereckom prevedení Mareka Majeského. Vo filme predstavuje politického zapredanca, ktorý je za svoju kariéru vďačný oligarchovi v obsadení českého herca Pavla Kříža.

Odporúčané
V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) 20. decembra 2023, 9:30

Ako majiteľka kasína sa predstaví Tereza Brodská a v úlohe investigatívneho novinára a jeho šéfa Marek Geišberg s Richardom Stankem. V traileri sme videli aj postavu, ktorá sa nápadne podobala na Mariána Kočnera. Ústrednou témou snímky však nie sú len príbehy, ktoré sa viažu k priestoru kasína, hazardu a hráčom pokru, ale aj príbehy z vonkajšieho sveta – hra ako životný pocit daný človeku od narodenia. Hra v priestore kasína je podstatou zábavy a relaxu, no tiež pocitu hazardu, má v sebe akúsi príchuť tajomstva.

Svet „za múrmi“, vonkajší svet, a teda aj politika, je svetom ešte väčších hier. Politika ovplyvňuje životy ľudí, zahráva sa s nimi a na rozdiel od „pokerového“ sveta používa často aj neférové prostriedky, nemá dané pravidlá hry a niekedy proti nim dokonca bojuje. 

Za réžiou stojí Ján Sabol (Robinson & Crusoe), ktorý sa spoločne s Petrom Himičom a Istvánom Kerékgyártóm postaral aj o scenár. Obsadenie ďalej doplní ešte Roman LuknárJana Majeská, Vica KerekesLucia Hurajová či Michal Soltész.

Týchto 6 filmov je ale len kúsok z celomesačného kino programu. Skvelých filmov, rozprávok, tuzemských projektov, dokumentov a veľa ďalšieho nájdeš aj vo svojom kine. Ak ťa zaujíma kompletný septembrový program, klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia