Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2019, 8:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

19-mesačnému dievčatku na vegánskej diéte nerástli zuby. Rodičia sa vyhnú väzeniu

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA VEGÁNSTVO ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Dcéra nezodpovedných rodičov žije v súčasnej dobe u príbuzných.

O malom dievčatku, ktoré malo takmer 2 roky, ale vyzeralo ako 3-mesačné bábätko, sme ťa už informovali. Nápad s vegánskou diétou podľa advokáta otca malého dieťaťa prišiel od matky, no súd vymeral trest obidvom rodičom, píše CNN.

V priebehu osemnástich mesiacov sa budú musieť venovať komunitným aktivitám. Medzi ne bude patriť najmä program pre rodičov zameraný aj na výživovú edukáciu. A niečo také sa dvojici nezodpovedných rodičov hodí ako soľ.

Odporúčané
Takmer 2-ročné dievčatko na vegánskej diéte vážilo iba 5 kilogramov. Kŕmili ju kúskami banánov či tofu Takmer 2-ročné dievčatko na vegánskej diéte vážilo iba 5 kilogramov. Kŕmili ju kúskami banánov či tofu 10. mája 2019, 10:13

Ich vtedy 19-mesačné dievčatko svojho času vážilo iba 5 kilogramov (takúto váhu mávajú niekedy aj novorodenci), nemala zuby, nevedela chodiť a vyvinulo sa u nej ochorenie kostí. Potomka totiž rodičia kŕmili ryžou, zemiakmi, banánmi či tofu.

Keď prišli prvýkrát s dievčatkom do nemocnice, lekári boli zhrození. Mimo všetkého menovaného nebolo dieťa taktiež ani očkované. Podľa sudcu mali mať rodičia dosť rokov a skúseností na to, aby si uvedomili, ako konajú.

Ich činy však považoval za nedbanlivosť a nie za zlý úmysel, a preto sa dvojica nakoniec vyhne pobytu za mrežami. Dnes už 3-ročné dievčatko žije u príbuzných a podľa posledných informácií je na tom zdravotne omnoho lepšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia