Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 12:18
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Na brehu Aljašky našiel 50 rokov starý list vo fľaši, poslal ho ruský námorník

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Odkaz prekonal vzdialenosť 3700 kilometrov.

Tyler Ivanoff sa prechádzal po pláži mesta Shishmaref a zbieral drevo na kúrenie. Narazil na fľašu, v ktorej bol uložený list. Bol od ruského námorníka. Zelená fľaša bola uzatvorená akýmsi korkom, Tyler sa s netradičným úlovkom pochválil na svojom profile na sociálnej sieti.

Správa bola po rusky. Obsahovala adresu a žiadosť o odpoveď od osoby, ktorá fľašu našla. Netrvalo dlho a ruskí reportéri z Russia-1 začali pátrať. Napokon vystopovali pôvodného „zasielateľa“ listu, fľašu do mora hodil námorník Anatoli Prokofievič Botsanenko. Spočiatku si nebol istý, či to je jeho list. Až keď skontroloval rukopis, bol si stopercentne istý.

„Vyzerá to ako môj rukopis, určite, som si istý! Východná rybárska flotila, E-I-F-F!“ povedal novinárom. Fľašu hodil do mora v roku 1969, keď sa plavil na lodi Sulan. Odkaz prekonal vzdialenosť 3700 kilometrov. „Je krásne, ako jedna fotografia fľašky s listom dokáže narásť do príbehu,“ napísal Tyler na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia