Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2019, 12:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Odvážny koncept iPhonu 11 ohuruje zahnutým displejom. Na prednej strane nenájdeš žiadne zbytočné ovládacie prvky

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Smartfón od Apple by mohol o pár mesiacov vyzerať aj takto.

Zrejme už o niekoľko týždňov nás čaká odhalenie nového smartfónu od Apple. Na sociálnych sieťach sa šíria všemožné špekulácie o tom, čo všetko bude iPhone 11 obsahovať.

Až tak nezaujímali grafického dizajnéra Hasana Kaymaka, ktorý si sadol do svojho štúdia a vymyslel koncept, ktorý nás pravdepodobne nebude čakať na jesennej konferencii. O niekoľko rokov by však takto mohli mobilné telefóny naozaj vyzerať, upozornil BGR.

Odporúčané
Apple má na jeseň vydať tri iPhony 11. Aké novinky nás čakajú? Apple má na jeseň vydať tri iPhony 11. Aké novinky nás čakajú? 24. júla 2019, 14:13


Hasan z prednej časti smartfónu odstránil všetky zbytočné ovládacie prvky. Nenájdeš tam fyzické tlačidlá, a to dokonca ani po stranách telefónu. Každučký prvok nahradil zahnutý displej, ktorý sa prelieva z prednej časti na všetky strany. Ak koncept položíš na stôl, neuvidíš nič iné, ako len displej. A ten so svojou úctyhodnou uhlopriečkou 6,4 palca bude patriť medzi najlepšie na svete.


Ťažkú hlavu si nemusíš robiť ani z prednej kamery. Hasan ju ukryl priamo do displeja. Ani tento dizajnový prvok nie je nereálny, technologické firmy už dnes vedia snímač ukryť tak, že si ho ani nemáš ako všimnúť. Platí to aj o virtuálnych tlačidlách po stranách, ktorými ovládaš hlasitosť alebo odomykáš displej, aj keď v dobe FaceID ti odomykacie tlačidlo koniec koncov ani nebude treba.


Dizajnér nazval svoj výtvor iPhone 11 Edge, čo je čiastočne odkaz na smartfóny od Samsungu. Viacero generácií juhokórejských mobilov malo toto označenie v názve a prednú časť ukončenú zahnutým displejom.

Domov
Zdieľať
Diskusia