Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaným obsahom dm drogerie markt.
5. augusta 2019, 15:29
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Týchto 5 vecí si pred cestou na dovolenku stále zabudneš, ale aj tak sa nikdy nepoučíš

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Letná sezóna sa nezaobíde bez dovoleniek. A dovolenky sa nezaobídu bez zabudnutých predmetov.

Nech sa akokoľvek pripravíš na dovolenku a niekoľkokrát skontroluješ svoju zbalenú batožinu, aj tak vždy čosi zabudneš. Občas si stačí povedať, že si aj tak chýbajúce predmety kúpiš v cieľovej destinácii, ale keby si bol dostatočne pripravený, nič z toho by si nemusel riešiť.

Týchto 5 vecí si pred cestou na dovolenku stále zabudneš, ale aj tak sa nikdy nepoučíš
Zdroj: Pixabay


Repelent

Nezáleží na tom, akú destináciu ste si s rodinou či kamarátmi vybrali. Ak sa budete pohybovať v okolí vody, najmä večer na svojom tele zaregistruješ hromadu štípancov. Rovnaký scenár platí aj pri prechádzkach po lese alebo horských túrach. Až vtedy, keď budeš stáť na vrchole a okolo teba začne poletovať húf komárov, spomenieš si na to, že si doma predsa len zabudol repelent.


Dnes už existujú moderné vychytávky, ktoré vedia zaúčinkovať proti podráždeniu z uštipnutia čo najrýchlejšie. Vďaka šikovným baleniam s objemom vhodným aj na cestovanie v príručnej batožine si nemusíš lámať hlavu letiskovými obmedzeniami, maličký repelent či prípravok na štipnutie ti na bezpečnostnej kontrole nezhabú.


Pasta

Už tradične sa stáva, že po príchode na dovolenku sa pozrieš na ostatných účastníkov zájazdu a zistíš, že nikto z domu nezobral zubnú pastu. Všetci sa spoliehali na tých druhých, a tak si treba zájsť do najbližšieho supermarketu a kúpiť najlacnejšiu alternatívu, čo nájdeš v ponuke.


Ak však chceš mať zubnú pastu v praktickom cestovnom balení, ktorú hodíš do kufra, prejde ti bezpečnostnou kontrolou na letisku v príručnej batožine a nezaberie ani veľa miesta, zrejme ti bude vyhovovať pasta na citlivé zuby vo vhodnom obale. Momentálne ťa už pasta vie prekvapiť aj príchuťou ako kokos, ktorú by si v supermarkete na druhom konci Európy či sveta pravdepodobne nenašiel.

Týchto 5 vecí si pred cestou na dovolenku stále zabudneš, ale aj tak sa nikdy nepoučíš
Zdroj: Pixabay


Zubná kefka

Ak si doma zabudneš zubnú pastu, dočasnú náhradu si môžeš zaobstarať v spomínanom supermarkete. Tvoja obľúbená zubná kefka ťa však v zahraničnej drogérii čakať nebude, a tak si môžeš rovno doma zaobstarať užitočnú skladaciu cestovnú kefku. Jej rukoväť môžeš zložiť, čím veľkosť kefky zredukuješ o polovicu, a vopcháš ju do kozmetickej taštičky bez akýchkoľvek problémov.

A keby si náhodou nepatril medzi fanúšikov kozmetických taštičiek, jednoducho ju hodíš do batohu a už sa nemusíš obávať, že by si večer musel po výdatnom jedle zaspávať s povlakom na zuboch. Rovno môžeš skombinovať príjemné s užitočným a zuby si umyť nielen s cestovnou kefkou, ale aj príjemnou pastou, ktorú si rovnako doma nezabudol.

Kefa na vlasy

Dovolenka má byť o relaxe, oddychu a prirodzenosti. Neznamená to však, že sa ľudia ráno nechcú umyť a upraviť. Človek ale býva pred dovolenkou v takom zhone, že keď si zbalí všetky opaľovacie krémy, plavky či lieky, zabudne sa poobzerať po kúpeľni a doma nechá aj kefu na vlasy.


Ak patríš medzi ľudí, ktorí si pestujú dlhé vlasy a po zobudení bývajú strapatí ako vtáčie hniezdo, možno by ti mohla pomôcť praktická kefa. Jej prijateľná veľkosť z nej robí výborného spoločníka na cesty, kde by sa ti kefa klasickej veľkosti len motala medzi ostatnú batožinu a zaplnil by si ňou zbytočne veľa miesta.

Týchto 5 vecí si pred cestou na dovolenku stále zabudneš, ale aj tak sa nikdy nepoučíš
Zdroj: Pixabay

Uterák

Cesta do sveta sa nezaobíde bez dodržiavania hygienických návykov. Situácia sa však zhoršuje, keď po príchode na miesto určenia zistíš, že si do kufra zabudol pribaliť uterák a tvoje ubytovanie ho neposkytuje.


Chýbajúci uterák sa samozrejme dá vyriešiť rôznymi kreatívnymi spôsobmi a ak nemáš v okolí obchod s potrebami do domácnosti, môžeš si pomôcť vlhčenými utierkami. Nezaobídeš sa s nimi síce na dlhší čas, ale keď kempuješ a spíš v stane, vlhčené obrúsky vedia byť oveľa efektívnejšie ako bežný uterák.

Domov
Zdieľať
Diskusia