Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2019, 10:16
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Škandinávia v blízkosti Prahy. Domáci architekti navrhli bývanie ako vystrihnuté zo švédskej prírody

Škandinávia v blízkosti Prahy. Domáci architekti navrhli bývanie ako vystrihnuté zo švédskej prírody
Zdroj: Jan Vrabec
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Rodinné bývanie, ktoré prináša svojim majiteľom skutočný domov.

Nestáva sa príliš často, že do niektorej z nehnuteľností, ktorej venujeme článok, sa ihneď zamilujeme. V prípade novostavby na územi českej obce Neveklov to však bola láska na prvý pohľad. 

Pred niekoľkými dňami sme si predstavili projekt s tajomným zovňajškom od architektov Michala Kunca, respektíve Alžběty Vrabcovej a dnes tu máme ďalšie dielo ich spolupráce. Konkrétne ide o bývanie situované len priblížne hodinu cesty autom od hlavného mesta, ktoré je ako vystrihnuté zo švédskej prírody. 

Autori pri tvorbe vsadili okrem inšpirácie Škandináviou taktiež na japonsky štýl zvaný wabi-sabi presadzujúci, respektíve hľadajúci krásu v nedokonalosti. Sú si tak vedomí, že čierna fasáda domu časom nadobudne patinu, drevené terasy „získajú“ zmenou ročných období punc používania a okolie bude plné lúčnych kvetov. 

V rámci interiéru budeš mať možnosť vidieť prevažne minimalistickú farebnú kompozíciu s dominanciou v podobe bielej, pričom dokonalé akcenty dodáva všade prítomné drevo a doplnky. 

Na záver pripájame taktiež pár slov tvorcov, ktorí spoločne s klientmi vytvárajú filozofiu „Rodinného bydlení, které lidem přináší skutečný domov. Chceme, aby se v našich domech příjemně a pohodlně žilo. Až pak je to architektura.

Adresa: Neveklov (Česká republika

Autori: MgA. Michal Kunc (Atelier Kunc Architects)

Spolupráca: Ing. arch. Alžběta Vrabcová (DMAE Architects

Hlavný dodávateľ: TFH dřevěné skeletové domy

Pozemok: 4 575 metrov štvorcových 

Zastavaná plocha: 440 metrov štvorcových 

Podlažná plocha: 380 metrov štvorcových 

Realizácia: 2017

Investičné náklady: Neznáme 

Za podklady ďakujeme  agentúre Idealab

Domov
Zdieľať
Diskusia