Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 7:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenskí domobranci vygumovali synovi Milana Ondríka mozog. Dráma Nech je svetlo kritizuje naše malomeštiacke zmýšľanie

Slovenskí domobranci vygumovali synovi Milana Ondríka mozog. Dráma Nech je svetlo kritizuje naše malomeštiacke zmýšľanie
Zdroj: ARTILERIA
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bol do celej veci zapletený aj syn hlavného hrdinu?

40-ročný Milan (Milan Ondrík) pracuje v Nemecku a na Vianoce sa vracia domov za svojou rodinou. Malou slovenskou dedinkou otrasie samovražda chlapca podozrievaného z homosexuality a existuje dôvodné podozrenie, že má s celou udalosťou niečo spoločné aj Milanov syn Adam.

Otca rodiny neteší, že sú jeho synovia ovplyvnení miestnou domobranou a svojským spôsobom sa k samovražde chlapca stavajú aj dedinskí duchovní. Milan chce veriť svojmu synovi, ale časom zisťuje, že pravda nie je vôbec čiernobiela.

39-ročný Milan Ondrík za svoj pôsobivý výkon v dráme Nech je svetlo získal na slávnom Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch ocenenie za najlepší mužský herecký výkon. Okrem neho si ďalej v snímke zahrali Zuzana Konečná, Daniel Fischer, Ľubomír Paulovič, Csongor Kassai, Anikó Vargová a ďalší.

Film režíroval a scenár k nemu napísal talentovaný Marko Škop, ktorého uznávaná dráma Eva Nová bola na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte ocenená Medzinárodnou cenou kritikov za objav roku. 

Film bol ďalej nominovaný v deviatich kategóriách na Slnko v sieti, z čoho dokázal získať ocenenie za najlepší film, najlepšiu réžiu, najlepšieho herca i herečku a najlepší scenár. Slovenská kinopremiéra je plánovaná na 26. septembra (září) a česká na 10. októbra (říjen) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia