Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 18:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Krvavý Zdeno Chára opäť nedohral zápas finále NHL. Zásah pukom do tváre ho možno odstaví aj na ďalší duel

ŠPORT ZDENO CHÁRA
Uložiť Uložené

Kapitán Bostonu už jeden zápas vo finále nedohral, vtedy riešil tržnú ranu na ruke.

42-ročný slovenský obranca je smoliarom finálovej série NHL, aj napriek tomu je však svojmu tímu ako kapitán veľkou oporou. V štvrtom zápase proti St. Louis musel Zdeno Chára opustiť ľadovú plochu v druhej tretine, keď ho nešťastným spôsobom zasiahol puk do tváre. Blokoval strelu Braydena Schenna, od vlastnej hokejky sa mu však odrazila priamo do pery a okamžite začal krvácať. 

V treťom dejstve mu už lekár nedoporučil pokračovať, aj napriek tomu bol po celý čas prítomný na striedačke. SME informuje aj o slovách samotného trénera Bruins, ktorý si stále nie je istý, či bude môcť Zdeno nastúpiť do nasledujúceho zápasu, o všetkom sa rozhodne po návrate do Bostonu. Ten štvrtý zápas série na ľade St. Louis prehral v pomere 2:4 a stav finále je 2:2.

Pravdou ostáva, že hokejisti prirodzene v tejto fáze boja o Stanley Cup častokrát zranenia zakrývajú a do stretnutí nastupujú aj so zdravotnými problémami, kým to nie je naozaj kritické, keďže chcú svojim tímom pomôcť čo najviac. Môžeme preto očakávať, že Chára bude v piatom zápase opäť oporou obrany Medveďov. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia