Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2019, 16:50
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Na darknete prestal fungovať populárny obchod s drogami. V ponuke boli fentanyl aj metamfetamín

Na darknete prestal fungovať populárny obchod s drogami. V ponuke boli fentanyl aj metamfetamín
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://pixabay.com/illustrations/ransomware-cyber-crime-malware-2321110/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pixabay.com</a>
TECH DROGY
Uložiť Uložené

Cez milión používateľských účtov a približne 5 400 predajcov. Europol zakročil.

Zodpovedné autority ukončili prevádzku jednej z najvyhľadávanejších darknet destinácií, kde prebiehalo obchodovanie s nelegálnym sortimentom. Populárny Wall Street Market prestal fungovať a jeho traja prevádzkovatelia majú teraz poriadne problémy, pretože ich zadržali. V každom jednom prípade ide o Nemca, píše TechCrunch.

Problémy teraz ale čakajú aj niektorých predajcov, ktorí cez online platformu ponúkali takmer všetky známe drogy. A nielen tie. Okrem nich boli v ponuke i iné typy produktov, ako sú napríklad napodobneniny originálnych dokumentov. Jednoducho nič, čo by si rozumelo so zákonmi.

1 000 000 účtov

Obchodná platforma Wall Steet Market mala v posledných dňoch svojho fungovania na konte viac ako 1 000 000 používateľských účtov a cez 5 400 ochotných predajcov. Nešlo teda iba o malý darknet obchodík, ale niečo, čo sa dá označiť za celkom slušný úlovok. V rámci zadržania bol skonfiškovaný hardvér, kryptomeny, milióny dolárov v hotovosti a tiež zbrane.

Odhaleniu potenciálnych administrátorov predchádzalo náročné vyšetrovanie, v rámci ktorého spolupracovali nemecké a americké autority spolu s Europolom. Aj napriek tomu, že išlo o špičkových odborníkov, dokázali identifikovať ich skutočnú identitu v reálnom svete. Za všetko vraj môže nestabilné VPN spojenie, zradné metadáta a účty s kryptomenami. Zadržaných teraz čaká súd, kde rozhodnú o ich ďalšom osude.

Domov
Zdieľať
Diskusia