Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2019, 10:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Lil Waynov zápisník s pôvodnými ručne písanými zápiskami z roku 1999 je na predaj za 220-tisíc eur

HUDBA
Uložiť Uložené

Legendárny raper už podal trestné oznámenie na aukčnú spoločnosť, ktorá sa snaží zbohatnúť na jeho majetku.

Lil Wayne je rapová legenda, ktorú predstavovať určite nemusíme. V minulom roku vydal po dlhšej odmlke a opletačkách s Birdmanom pokračovanie ikonickej série Tha Carter, kde dokázal svoje schopnosti obhájiť. Teraz však dostal možnosť zaspomínať si na svoje začiatky, a to netradičným spôsobom, prostredníctvom starého zápisníka, do ktorého si písal texty, keď mal 17 rokov. 

Tento vzácny zošit z roku 1999 teraz vytiahla aukčná sieň Moments in Time, ktorá ho prezentuje ako svoj majetok a pýta si zaň 250-tisíc dolárov. To si už všimol aj samotný Lil Wayne a vyjadruje aj svoje znepokojenie, dokonca za pomoci právnikov.

Príbeh starého zápisníka na texty je síce nejasný, podľa dostupných informácií z portálu TheSource našiel zápisník jeden zo zamestnancov firmy, ktorá odkúpila auto od Cash Money. Jeho úlohou bolo Weezyho auto upratať, našiel v ňom však klenot, ktorý naberal na hodnote priamou úmerou so slávou amerického rapera.

Rovnaký zdroj ešte dodáva, že sa v ňom nachádzajú napríklad texty skladieb We On Fire a I Feel ešte z čias skupiny Hot Boys a papierové stránky majú byť poznačené aj hurikánom Katrina.  

Podľa stránky TMZ odkazuje majiteľ aukčnej spoločnosti Gary Zimet Weezymu, že si bude musieť za túto časť svojej histórie zaplatiť presne tak, ako ktokoľvek iný, na čo však majú opační názor raperovi právnici. Tvrdia, že ide o stratenú vec, ktorej sa Lil Wayne v skutočnosti nikdy nevzdal, takže by mu ju mal nálezca vrátiť. Dokážeš si tipnúť, ako to celé dopadne? 

Lil Waynov zápisník s pôvodnými ručne písanými textami z roku 1999 je na predaj za 220-tisíc eur
Lil Waynov zápisník s pôvodnými ručne písanými textami z roku 1999 je na predaj za 220-tisíc eur Zdroj: TMZ

Lil Waynov zápisník s pôvodnými ručne písanými textami z roku 1999 je na predaj za 220-tisíc eur
Lil Waynov zápisník s pôvodnými ručne písanými textami z roku 1999 je na predaj za 220-tisíc eur Zdroj: TMZ
Domov
Zdieľať
Diskusia