Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2019, 14:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Necítim sa ako muž ani žena, vyhlásil spevák Sam Smith

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sam Smith porozprával o svojom živote.

Spevák Sam Smith nazbieral v posledných rokoch milióny fanúšikov vďaka svojej hudbe aj imidžu. Sympatický interpret sa nedávno objavil v talkšou I Weigh Interviews, ktorú na svojom Instagrame vedie herečka Jameela Jamil, a porozprával jej o tom, ako vníma samého seba.

Hlavnou témou rozhovoru bolo vnímanie telesného vzhľadu v dnešnej spoločnosti, ale postupne Sam prešiel aj k témam ako sexualita. Vtedy tak trochu prekvapil aj samotnú Jameelu, pretože začal úprimne opisovať svoju vlastnú sexuálnu identitu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Smith (@samsmith),

Vysvetľoval, že odjakživa sa cítil v tejto otázke veľmi slobodný, nikdy si pri sexualite nekládol zbytočné prekážky a snažil sa tieto myšlienky pretaviť aj do vnímania svojej rodovej identity. Skonštatoval, že sa necíti byť mužom ani ženou, skôr preferuje identitu genderqueer, ktorá je prakticky zmesou viacerých rodových identít.

Keď začal o identite genderqueer čítať viac, zistil, že sa v nej úplne našiel. Sám seba nazval unikátnym výtvorom a priznal, že občas rozmýšľal nad zmenou pohlavia. Zatiaľ však dospel k tomu, že zmenu pohlavia nechce podstúpiť a bude aj naďalej využívať mužské zámena na opis svojej osoby.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Smith (@samsmith),

Na otázku o vnímaní svojho telesného vzhľadu odpovedal Sam Smith so slovami, že odjakživa trpel zníženým sebavedomím kvôli kilogramom navyše. Ako 12-ročný dokonca podstúpil liposukciu, v rámci ktorej sa chcel zbaviť nadbytočných kíl, ale v priebehu niekoľkých týždňov nabral rovnakú hmotnosť naspäť.

Rozhovor s Jameelou mu podľa vlastných slov zmenil život, začal sa na svet pozerať rozdielne a prestal byť zúfalý, keď mal zapózovať bez trička. 

Domov
Zdieľať
Diskusia