Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. februára 2019, 16:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Majiteľ značky Gucci dlží na daniach viac ako 1,4 miliardy eur

MÓDA GUCCI
Uložiť Uložené

Spoločnosť Kering vlastní aj iné luxusné značky.

Možno si ani netušil, že svetoznáme luxusné značky ako Gucci, Yves Saint Laurent či Balenciaga vlastní jedna veľká korporácia s názvom Kering. Skupina, ktorú v roku 1963 založil François Pinault, sa postupom rokov rozrástla na dnešného giganta.Na jej čele je od roku 2005 syn pôvodného zakladateľa François-Henri Pinault. Súčasný šéf je mimochodom manželom herečky Salmy Hayek.

Korporácia za rok 2017 vykázala tržby viac ako 15 miliárd eur, takže na nedostatok peňazí sa jej zástupcovia sťažovať nemusia, avšak ako ukázal audit talianskej vlády, nasledujúci zisk vo výške 1,7 miliardy eur vznikol aj vďaka tomu, že si Kering pomáhal pri svojich daňových povinnostiach obchádzaním zákonov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený GUCCI Fan page (@classicgucci_),

Správa z auditu hovorí o tom, ako Kering zaznamenával množstvo zahraničných transakcií a obchodov vo Švajčiarsku, kde platil nižšie dane ako v Taliansku, a tak krajinu z Apeninského polostrova obral o obrovský balík peňazí.

Odporúčané
Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace    Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace 24. septembra 2023, 11:00

Vládna správa skonštatovala, že Kering za obdobie rokov 2011 až 2017 dlží Taliansku 1,4 miliardy eur. Vyšetrovanie začalo už v roku 2017, keď si analytici všimli, ako podozrivo spoločnosť premiestňuje obchody do Švajčiarska, aj keď v tejto krajine zdanlivo neboli vykonané.

Odborníkov výsledok auditu neprekvapil, veď verejnosť o vyšetrovaní vedela dlhší čas, a tak Bloomberg informoval, že podľa analytikov zo skupiny Citi by Kering mohol talianskej vláde doplatiť od 1,3 do 2 miliárd eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia