Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2019, 16:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Fanúšikovia plochej Zeme organizujú veľkú zaoceánsku plavbu. Chcú sa doplaviť až na kraj planéty

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Plochá Zem organizujú najbizarnejšiu plavbu vôbec.

Vo chvíli, keď si už človek myslí, že ľudská hlúposť nedokáže prekonať žiadne hranice, sa na internete objaví správa o zaoceánskej plavbe podporovateľov teórie o plochej Zemi.

Naša planéta samozrejme nie je plochá, nejde o žiadnu platňu levitujúcu vo vesmíre, ktorá je obklopená obrovskými ľadovými stenami, ako verí väčšina fanúšikov tejto uletenej teórie, ale to organizáciu Flat Earth International Conference nezastavilo. Na rok 2020 si preto pre svojich členov pripravila najväčší zážitok, aký kedy plochá Zem zažila.

Už budúci rok by sa malo množstvo fanúšikov plochej Zeme vybrať na zaoceánsku plavbu. Zatiaľ organizácia nezverejnila žiadne bližšie informácie o tom, čo by mali jej členovia na plavbe zažiť a hlavne nepovedala ani to, aký zmysel by plavba mala mať.

Fanúšikovia plochej Zeme sa chcú doplaviť až na kraj planéty. Organizujú veľkú zaoceánsku plavbu
Fanúšikovia plochej Zeme sa chcú doplaviť až na kraj planéty. Organizujú veľkú zaoceánsku plavbu Zdroj: Flat Earth International Conference

Môžeme sa preto len domnievať, že sa partia ľudí na lodi bude chcieť doplaviť na samotný kraj Zeme, aby sme sa konečne dozvedeli skutočnú pravdu. Možno očakávajú, že naozaj narazia na obrovskú stenu ľadu, čo by mohlo pasovať na kontinent s názvom Antarktída, a len si svoje bizarné výmysly potvrdia.

Na nápade organizovať plavbu pre fanúšikov plochej Zeme sa kvalitne zasmiali aj na portáli The Guardian, pretože museli skonštatovať, že lode sa dnes po moriach a oceánoch pohybujú vďaka technológiám, ktoré rátajú s tým, že naša planéta nie je plochá, ale guľatá a zakrivená.

Nad našimi hlavami lieta 24 satelitov zabezpečujúcich fungovanie systému GPS, pričom keby bola Zem plochá, podľa experta a bývalého kapitána Henka Keijera by na určenie polohy postačovali len 3 satelity.

Zrejme sa preto nezvyčajná skupina dovolenkárov na svojej plavbe bude musieť zaobísť s kapitánom aj pracovníkmi, ktorí na plochú Zem neveria, a radšej sa budú riadiť spoľahlivými technológiami namiesto výmyslov pseudovedcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia