Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2019, 12:15
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Austrálčania predávajú desivo nechutné pavúky na internete. Najhoršie beštie môžu byť tvoje za stovky eur

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Austrálčania si z veľkých pavúkov spravili poriadny biznis.

Väčšina ľudí k pavúkom neprechováva práve pozitívne pocity, no pokiaľ by si ich mal vo svojom živote náhodou málo, teraz ich môžeš nakupovať online, a to priamo z Austrálie. Viacero domácich totiž cez internet začalo predávať desiatky chytených beštií, a to úplne ilegálne.

Medzi najpopulárnejšie pavúky predávané online patria tarantuly a osemnohé zvieratá z čeľade Atracidae.

Desivo nechutné pavúky z Austrálie si už môžeš kúpiť aj domov. Najhoršie beštie môžu byť tvoje za stovky eur
Desivo nechutné pavúky z Austrálie si už môžeš kúpiť aj domov. Najhoršie beštie môžu byť tvoje za stovky eur Zdroj: fir0002

Kým tarantuly sa cenovo pohybujú okolo 200 €, druhé spomenuté pavúky môžeš získať o niečo lacnejšie, za približne 60 € za kus. Najväčším problémom však je, že sú pavúky silno jedovaté a tvojho domáceho miláčika zvládnu zabiť za polhodinu.

Vražedné pavúky sú na vrchole zoznamu nebezpečných obyvateľov Austrálie. Väčšina z nich pritom nepochádza zo zajatia, ale sú lovení pytliakmi. V časti Queensland ročne zmizne približne 10 000 pavúkov. Samotné vlastnenie pavúkov však ilegálne nie je, preto ľuďom nič nebráni v ich predávaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia