Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2018, 17:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

15 najočakávanejších milovaných seriálov, ktoré sa vracajú na obrazovky v roku 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

2019 bude rokom Game of Thrones a Zaklínača, čo však ten zvyšok?

Preview roka 2019 pokračuje aj naďalej. Dnes ti niečo povieme o 15 najočakávanejších pokračujúcich seriáloch podľa našej redakcie. Je preto jasné, že niektorí z vás ostanú smutní, pretože sme ich seriál opomenuli. Ak však nejaký z týchto počinov začneš sledovať, budeš si istý, že ich prítomnosť v článku je opodstatnená.

1. Game of Thrones – apríl

Čím iným začať, ak nie finálnou sériou najväčšieho seriálu na svete? HBO si dalo ročnú pauzu a pokúsilo sa natočiť spektakulárny záver príbehu, ktorý otriasol svetom. Kto nakoniec zasadne na trón, ak vôbec nejaký ešte ostane? Kto prežije, kto zomrie, kto koho zradí? 

Záverečných 6 epizód bude zrejme pôsobiť ako celistvé pokračovanie 7. série, keďže sa časovo nebudeme nijak posúvať. Súboje tak budú prakticky pokračovať. Nejaké tie mini spoilery už zrejme presiakli na internet, ale úprimne, oplatí sa ti kaziť si zážitok pár mesiacov pred premiérou? 

2. Better Call Saul – 2019

Na Saula nedáme dopustiť. Ak nás čítaš pravidelne, dobre to vieš. Jeden z najlepších, ak nie najlepší, sústavne kvalitný seriál na vrchole, odštartuje už svoju 4. sériu niekedy na jeseň tohto roka. Možno aj neskôr, ale to by sme boli veľmi smutní. 

Jimmy v záverečnej scéne ukázal, kde je jeho srdce a mozog a nás tým totálne zdevastoval. A pravdepodobne aj Kim. Príchod Saula sa nezadržateľne blíži a s ním aj návrat starých známych postáv z Breaking Bad. Saul je mierne odlišnejším, avšak rovnako prepracovaným a strhujúcim seriálom ako Breaking Bad. Aj keď je pravda, že nejaká tá akcia či zvrat by mu rozhodne neublížili. 

Ak máš rád tieto postavy a nevadí ti pomalý rozbeh či množstvo dialógov, určite oceníš kvalitu scenára, prácu s kamerou či vynikajúcich hercov. Better Call Saul svojou hĺbkou poráža väčšinu televíznej tvorby a my sa bojíme, čo bude, keď skončí. 


3. Vikings – 2019

Vikingovia sú tu viac-menej len kvôli vám, našim čitateľom. Vieme, že mnohých z vás stále veľmi bavia a nevyzerá to tak, že by sa chystali skončiť. Vojna pokračuje, intrigy sa zosilňujú a postavy postupne začnú umierať. 

Druhá polovica piatej série je v plnom prúde a kolega Jakub ju aj sleduje, aby ti neskôr mohol priniesť recenziu. Veríme, že to dopadne lepšie ako v prípade posledných sérií, no a ak aj nie, svojich fanúšikov seriál zrejme nestratí. Aj keď, aj s The Walking Dead sa to ťahalo dlho a dnes je seriál už na dne. 


4. Mr. Robot – 2019

Elliot Alderson sa vráti poslednýkrát. 4. séria bude mať až 12 epizód a uzavrie príbeh s veľkými prekvapeniami. Síce sa so seriálom nechcel nikto z nich rozlúčiť (hlavne asi televízia), no nikto nechcel urobiť z Mr. Robota nekonečný seriál s nepotrebným naťahovaním, čím by sa znížila kvalita. 

Tvorca Sam Esmail (práve vydáva nový seriál Homecoming s Juliou Roberts) sa tak plánuje fanúšikom patrične zavďačiť. Ťažko povedať, čo môžeme čakať, keďže sme z pripravovaných epizód zatiaľ nevideli ani len oficiálne fotky. Nepochybne sa však bude na čo tešiť.

 
5. Stranger Things – leto 2019

Eleven rastú vlasy, chuť na chalanov a taktiež strach z Upside Down. Mysteriózne prvky sa z 3. série nevyparia, ba naopak, máme sa ich dočkať možno ešte viac. Vrátia sa aj starí známi démoni a chudák Will už snáď bude mať pokoj.

Natáčanie by malo byť už nejaký čas dokončené. Dočkáme sa 8 epizód, ktoré by sme s najväčšou pravdepodobnosťou mohli dostať už v priebehu leta. A vlastne toho nevieme o nič viac ani o deji ako takom. 2. séria niektorých z nás trochu sklamala, takže dúfame, že konečne nastúpi originalita a ostaneme v nemom úžase.


6. True Detective – 14. január

Po dlhšej pauze sa Nic Pizzolatto a spol. pustili s HBO do True Detective a my sme z toho nadšení. 3. séria sa vráti ku koreňom tej prvej. Dočkáme sa prelínania časových línií a sústredenejšieho príbehu. Miesto 4 hlavných postáv sa spoznáme primárne s jednou, a to s mužom menom Wayne Hays v podaní oscarového Mahershalu Aliho. Sekundovať mu bude Roland West (Stephen Dorff).

V centre príbehu bude záhadné zmiznutie dvoch detí. Táto udalosť odštartuje celú sériu nečakaných odhalení a ako sa obaja detektívovia budú do prípadu ponárať, zistia, že je v ňom niečo temné, na čo neboli pripravení.

Showrunnerom je Nic Pizzolatto a režírovať budú tvorcovia, ako Jeremy Saulnier (Hold the Dark) či Daniel Sackheim (The Leftovers). Okrem spomenutých hercov uvidíme aj Carmen Ejogo, Raya Fishera, Mamie Gummer, Scoota McNairyho, Josha Hopkinsa a Jodi Balfour.

 
7. Big Little Lies – 2019

Nicole Kidman prednedávnom prehlásila, že 3. séria tohto projektu je veľmi nepravdepodobná. Pôvodne šlo o limitovanú sériu, ktorá sa skrz úspech dočkala aj druhej série. HBO ju divákom prinesie už čoskoro, hoci vôbec nebolo jednoduché dať ju dokopy (hlavne kvôli kalendárom herečiek). Jednu z hlavných úloh stvárni aj Meryl Streep.

Zatiaľ čo celú prvú sériu zrežíroval Jean-Marc Vallée (Wild, Dallas Buyers Club), tú druhú si už vezme na starosť Andrea Arnold, ktorá sa minulý rok postarala o road movie American Honey. Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude sústrediť na škodlivosť lží, trvanlivosť priateľstiev, krehkosť manželstva aj divokosť rodičovstva. Vzťahy sa začnú štiepiť, lojalita bude narušená a vzniknú ideálne podmienky k emocionálnemu i telesnému ublíženiu. 


8. Peaky Blinders – 2019

Hovorí sa, že novým problémom rodiny Shelbyovcov sa stane sám Al Capone. Tvorca seriálu Steven Knight Caponeho zainteresovanie vyvrátil. Novinkou je aj prekvapivý, no o to viac potešujúci angažmán Aničky Taylor-Joy v jednej z vedľajších (alebo hlavných?) rol. Okrem nej sa k seriálu pripojí aj Sam Claflin z Hunger Games. Mimo dvoch nováčikov ale opäť uvidíme Cilliana Murphyho, Helen McCrory, Paula Andersona a ďalších.

Čo sa týka príbehu, zatiaľ vieme len toľko, že sa bude odohrávať uprostred finančnej krízy v roku 1929 a Tommyho Shelbyho (Murphy) vyhľadá charizmatický politik, ktorý mu predstaví novú víziu pre Britániu. A Tommy si uvedomuje, že svojou odpoveďou ovplyvní nielen svoju rodinu, ale aj celý národ. 

V týchto dňoch naplno prebieha natáčanie, takže premiéry by sme sa mohli dočkať v lete či na jeseň budúceho roka, ale s istotou to tvrdiť nevieme. Tvorca seriálu Steve Knight potvrdil, že príbeh by sa mal tiahnuť až po siedmu sériu. Podľa všetkého sa na konci dočkáme aj celovečerného filmu.


9. Fargo – 2019

Po niekoľkoročnej pauze sa vráti aj skvelý seriál Fargo. Každá séria je iná, bohužiaľ však aj na kvalitatívnej úrovni. Stále si však drží veľmi vysoký štandard a my teda dúfame, že 4. séria rozhodne nepoľaví. Tvorca projektu Noah Hawley bol totiž v poslednej dobe nesmierne vyťažený.

Pracoval na skvelom komiksovom seriáli Legion, dokončoval blížiacu sa sci-fi drámu Pale Blue Dot s Natalie Portman a možno si našiel nejaký ten čas aj na oznámenú sólovku Doctora Dooma. Príbeh 4. série sa bude odohrávať v Amerike v roku 1950, a to konkrétne na konci dvoch veľkých migrácií. Ľudí z južnej Európy a z krajín, ako napríklad Taliansko, ktorí prišli do Ameriky na prelome minulého storočia a usadili sa v severných mestách New Yorku či Chicagu.

Druhou skupinou boli zasa Afroameričania. Tí vo veľkých počtoch opustili južné oblasti, aby unikli zákonom Jima Crowa (rasistickej legislatíve pomenovanej po fiktívnej postave černošského otroka), pričom sa taktiež presťahovali do New Yorku, Chicaga a ďalších miest na severe Ameriky. Jednu z hlavných úloh si strihne Chris Rock a ak sa chcete o deji (znie naozaj zaujímavo) dozvedieť viac, klikajte sem.


10. Mindhunter – 2019
Budeme radi, ak tá druhá séria nakoniec dorazí ešte tento rok. Všetko tomu však nasvedčuje, keďže po jej dokončení musí David Fincher utekať na pľac World War Z (natáčať sa začne v priebehu leta budúceho roku). V prípade premiéry WWZ 2 v roku 2020 ubehne od premiéry Fincherovho predošlého celovečerného počinu (Gone Girl) už neuveriteľných 6 rokov.

Fincher v jednom z rozhovorov prezradil, čím sa agenti Ford a Tench budú zaoberať v druhej sérii. Prípad by sa mal týkať únosu a vraždy 28 Afroamerických detí z Atlanty v rokoch 1979-1981, pričom sa nazýva aj "Atlanta Child Murders". 

Okrem toho by sa na scéne mal objaviť dnes už zosnulý Charles Manson, ktorý bol často spomínaný v priebehu prvej série. Mansona si pritom zahrá Damon Herriman. Tú isto rolu herec stvárni o pár mesiacov skôr v Tarantinovke Once Upon a Time in Hollywood. Viac sa o tom dozvieš tu.


11. Punisher – prvá polovica 2019

Luke Cage, Iron Fist a Daredevil nám už zamávali. Natáča sa však 3. séria Jessicy Jones, no a na 100% sa dočkáme pokračovania príbehu Franka Castlea. Punisher už má dotočené a v januári na Netflix zavíta nových 13 epizód.

Prvej sérii sme až také veľké nádeje nedávali, ale ukázalo sa, že šlo o druhý najlepší seriál v spolupráci Marvelu s Netflixom. Podarená akcia, vynikajúce postavy a s nimi aj dialógy, prekvapivé zvraty a hlavne Jon Bernthal, ktorý sa stal Punisherom celým svojím telom. 


12. The Handmaid’s Tale – 2019

Úspešný seriál začne vysielať aj RTVS. A pritom je celkom čerstvý. Tohto roka odpremiérovala druhá séria, ktorá si udržala svoje kvality, čo dokazuje aj naša recenzia. V tretej sérii sa ukážu prakticky všetci preživší z tej druhej a samozrejme dôjde aj na nováčikov. Taktiež sa rozšíria úlohy pre iné postavy, ako napríklad pre Commandera Lawrenca. 


13. The Deuce – 2019

3. séria The Deuce od Davida Simona (The Wire) bude zároveň tou poslednou. Možno to ovplyvnili aj obvinenia na adresu Jamesa Franca, skôr si však myslíme, že to takto tvorcovia zamýšľali od začiatku. A zrejme to tak aj bude, keďže to tvrdia oni sami. 

Veľa informácií ale o ukončení tohto krimi príbehu zatiaľ nemáme. Nakoniec, nie je to tak dávno, čo druhá séria len skončila. V každom prípade si David Simon môže na účet pripísať ďalší kvalitný seriálový počin a my sa už nevieme dočkať, čo nám prinesie ako ďalšie.

 
14. The Crown – 2019

The Crown u nás v redakcii sleduje asi len Baša, no tá si seriál nevie vynachváliť. A my jej aj celkom veríme, keď sa pozeráme na kasting a všelijaké možné ocenenia, aké seriál už stihol pozbierať. 3. séria sa momentálne natáča, pričom nasledovať majú hneď práce aj na tej štvrtej. 

V oboch už Claire Foy nahradí Olivia Colman. Nie žeby boli s herečkou problémy, no dej sa presunie do budúcnosti, a tak sa štáb musel poobzerať po staršej herečke. Colman je známa napríklad účinkovaním v krimi komédii Hot Fuzz či čierno-humornej satire The Lobster. Okrem toho si zahrala v seriáloch Broadchurch a The Night Manager, za ktorý si odniesla Zlatý glóbus pre najlepšiu vedľajšiu herečku a nomináciu na Emmy.


15. Taboo – 2019

Od minulého roka sme nedostali žiadnu oficiálnu správu o návrate Taboo. Steven Knight sa však dušoval, že má nápad ešte na dva scenáre a práve 2. séria by mala premiérovať už o pár mesiacov. Natáčanie by sa malo začať niekedy na prelome roka. Nové časti potvrdili aj tvorcovia, a to ešte pred pár dňami. Nečudujte sa však, ak dorazia až v roku 2020. Buďme však optimisti.


Pravdepodobne ti tu chýba Westworld, no veľmi ho v roku 2019 nečakáme. Jednak sa ešte stále nezačal natáčať, jednak sme zvyknutí, že tvorcovia potrebujú na scenár a prípravy dlhšiu dobu než obvykle. Nakoniec, aj na 2. sériu sme čakali značne dlhšie. Tá 3. zrejme dorazí na jar 2020 a úprimne, pokojne sa podľa nás môže aj oneskoriť. Akosi nás seriál po posledných epizódach prestal baviť. 


Honorable mentions: The Walking Dead, Supernatural, Gotham, Rookie, Veep, Sabrina, Homeland, New Pope, 13 Reasons Why, Lucifer, Veronica Mars, Lost in Space a mnohé ďalšie. Ak ti tu nejaké počiny chýbajú, daj nám vedieť v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia