Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s firmou Adient.
27. decembra 2018, 10:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Sú toto najlepšie pracovné priestory na Slovensku? V Adiente je štart práce veľmi jednoduchý

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA
Uložiť Uložené

Tak tu by sme si prácu rozhodne predstaviť vedeli.

Prežiť prvé dni v novej práci nie je vôbec jednoduché. Ak si mladý človek po škole, určite tento pocit poznáš. Si nadšený, no zmáhajú ťa strach a obavy z nových kolegov či nepekného pracovného prostredia. Podobné pocity zažila aj Lenka, ktorá sa po absolvovaní vysokej zamestnala v štátnej správe. Ihneď jej však bolo jasné, že túži po niečom inom.

Vybrala si prácu v bratislavskom bizniscentre, vo firme Adient. Globálna spoločnosť vyrobí každé tretie autosedadlo na svete. Jej prvých 100 dní pritom bolo fantastických a vôbec nie hororom.

Lenka sa v Adiente zamestnala na oddelení nákupu, kde pracuje už vyše troch mesiacov. A samozrejme, ani pre ňu nebolo prvých 100 dní najľahších. „Priestory firmy sú také veľké, že som sa občas stratila a vlastne ani nevedela, na aké poschodie ísť.“

Po čase sa však každý zorientuje a Lenka dnes budovu miesto bludiska vníma ako čosi zo sci‑fi filmu. Jedna z našich zasadačiek vyzerá úplne ako vnútro vesmírnej lode Enterprise. Necítim sa tam ako zamestnankyňa technologickej firmy, ale ako členka posádky zo Star Treku.“

Office roka?

Kancelárie Adientu teraz dokonca bojujú o titul Office roka! A konkurencia je pritom poriadne tvrdá. Ako to v jednom z najlepších bratislavských officov vyzerá si pozri v galérii nižšie.

Navyše nechýba ani brutálny výhľad, ktorý Adientu závidia všetky firmy naokolo: „Keď som vyšla na náš balkón, prekvapil ma ten krásny výhľad. Vidíme odtiaľ UFO aj hrad. Bratislavu máme ako na dlani,“ dopĺňa.

Ako byť v práci šťastný? Základom sú dobré pracovné priestory

Dobrá nálada v tíme má veľký podiel na pracovnom výkone. Bratislavské biznis centrum totiž zabezpečuje všetky dôležité globálne finančné procesy Adientu.
Spravujú sa tu tiež všetky tržby spoločnosti, zabezpečuje viac ako 80 % finančných procesov spoločnosti a spravujú viac ako 2 milióny dodávateľských faktúr ročne. Preto je pre nich príjemné a moderné pracovné prostredie veľmi dôležité.

Firma, ktorá nie je iba o práci

Zo začiatku sa Lenka obávala aj vzťahov s kolegami. Mala však šťastie, že sa zamestnala v spoločnosti, kde nie je všetko iba o práci. „Páči sa mi, že v Adiente máme miesta, kde sa ani necítim ako v robote a kde sa môžem s mojim tímom stretávať mimo kancelárskeho ruchu.

Rozprávame sa tak aj o iných veciach ako o povinnostiach. Chodievame spolu napríklad na kávu do jednej z našich relax miestností. Vždy sa tam cítim ako v seriáli Priatelia,“ smeje sa.

Tím spolu občas zostane aj po práci, aby si oddýchli po dlhom dni. „V Adiente máme vlastný play room. Hrávame tam biliard alebo veľký šach. Keďže nemusíme chodiť niekam ďaleko, aby sme sa mohli zabaviť, bývame spolu častejšie. Vďaka tomu ľudia z nášho tímu nie sú len moji kolegovia, no predovšetkým dobrí kamaráti.“

Najmodernejšie pracovné priestory v celej Bratislave?
Najmodernejšie pracovné priestory v celej Bratislave?
Domov
Zdieľať
Diskusia