Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2018, 20:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Festival Grape zverejňuje prvé zahraničné mená

REFRESHER
Uložiť Uložené

Grape Festival 2019 začína s prípravami a my sa dozvedáme prvé exkluzívne mená vystupujúcich.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalového leta je už dlhé roky aj multižánrový Grape, ktorý k nám dokáže dostať zakaždým iné atraktívne mená svetového hudobného priemyslu. Výsadou organizátorov zároveň je, že sa nesnažia nasilu stavať program na tých, ktorí sú práve trendy, takže s čistým svedomím môžeme tvrdiť, že si na dramaturgii dávajú záležať nadpriemerne. 

Dôkazom sú aj prvé zverejnené mená, ktorých sme sa dnes postupne dočkali. Po dlhých siedmych rokoch snaženia sa Festivalu Grape podarilo presvedčiť elektro-pop kapelu Chvrches s krásnym vokálom Lauren Mayberry. 

V Piešťanoch zaznejú aj hity od zoskupenia Superorganismus. Ide o osemčlenný tím hudobníkov z piatich krajín žijúcich v jednom byte, ktorí síce v minulom roku doraziť nemohli, no teraz si to všetci spoločne vynahradíme. 

Aby toho nebolo málo, chýbať nebudú ani dnes už skoro legendy britskej indie scény, ktoré prídu po pár rokoch späť na slovenské festivalové pódium. The Kooks vydali tento rok nový album, z ktorého už vypustili štyri úspešné single a my sa máme na čo tešiť. 

Štvrtým prekvapením je Tom Grennan.  Momentálne jeden z najväčších alternatívnych talentov na Britských ostrovoch. Tento pán vyniká charizmou, strhujúcou energiou, drásavým hlasom a skvelými skladbami. Čierny kôň festivalu ako vyšitý. 

Viac informácií a aktualít nájdeš na oficiálnom facebook evente

Domov
Zdieľať
Diskusia