Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2018, 11:55
Čas čítania 0:00
Sona O.

Problém s odpadom vyriešili po svojom. Mesto nainštalovalo siete zachytávajúce smeti z kanalizácie

ZAUJÍMAVOSTI ODPAD ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Siete zachytávajú veľké odpadky, ktoré sa potom nedostanú ďalej do prostredia a neohrozujú prírodu ani živočíchy.

Niekedy je to najjednoduchšie riešenie naozaj správne. Potvrdilo sa to aj austrálskemu mestu Kwinana, ktoré sa rozhodlo problém so znečistením životného prostredia vyriešiť po svojom. Aby zabránilo veľkým kusom odpadu dostávať sa do prírody, na dva kanalizačné vývody nainštalovali siete, ktoré majú za úlohu tieto odpadky zachytávať

Siete boli nainštalované na dvoch miestach rezervácie Henley Reserve. Týmto jednoduchým riešením sa snažia zabrániť tomu, aby sa odpadky dostávali na otvorené verejné priestranstvá a do chránených oblastí. 

Problém s odpadom vyriešili po svojom. Mesto nainštalovalo siete zachytávajúce smeti z kanalizácie
Zdroj: Mesto Kwinana

Mesto zatiaľ nespustilo projekt úplne naplno, no už teraz vie, že je naozaj efektívny. Počas skúšky siete zachytili až 370 kilogramov odpadu tvoreného hlavne z obalov od jedla, plastových fliaš, piesku a listov zo stromov. Obyvatelia Kwinany nový systém prijali pozitívne, rovnako, ako aj ekologickí aktivisti. 

„Zabezpečíme, aby bolo prirodzené prostredie lokálnych živočíchov a rastlín chránené a minimalizujeme risk, že by sa nejaké zvieratá zasekli v sieťach," povedala starostka Carol Adams. 

Odporúčané
McDonald's vydal tanečný hit o životnom prostredí. Na tracku sa podieľali Majself a Thomas Puskailer McDonald's vydal tanečný hit o životnom prostredí. Na tracku sa podieľali Majself a Thomas Puskailer 22. novembra 2023, 12:30

Zároveň zdôraznila, ako veľmi je dôležité, aby sa vláda zaujímala o životné prostredie a aktívne vyvíjala kroky na jeho ochranu.  Mesto už našlo tri ďalšie miesta, ktoré sú ideálne na inštaláciu užitočného projektu.

Domov
Zdieľať
Diskusia