Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 18:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Gravitácie a najlepšieho Harryho Pottera natočil zrejme film roka. Emotívny trailer vás uchváti

FILMY A SERIÁLY ROMA
Uložiť Uložené

Alfonso Cuarón bude útočiť na Oscarov.

Alfonso Cuarón sa so svojou novinkou Roma už predstavil na rôznych festivaloch a vyzerá to tak, že nás čaká poriadne silný kinematografický zážitok. Ten nám môže kaliť len pomyslenie na to, že film neuvidíme na strieborných plátnach, keďže nám ho do obývačiek doručí Netflix. Pre streamovacieho giganta by však mohlo ísť o vytúžený filmový zásah.

Nie je tajomstvom, že čo sa týka filmov, tak Netflix za svojou seriálovou tvorbou zaostáva, hoci práve tento rok vyzerá veľmi nádejne. Okrem drámy Roma nám totiž doručil aj historický epos Outlaw King (recenziu čakajte zajtra) a čaká nás aj nový western od bratov Coenovcov The Ballad of Buster Scruggs.

Ale späť k Roma. O čom vlastne Cuarónova novinka bude? Vieme zatiaľ len toľko, že nás dej zavedie do 70. rokov a rozpovie nám príbeh rodiny zo strednej vrstvy, ktorá žije v Mexiku. To je v zásade všetko, čo o filme vieme a viac vedieť ani nepotrebujeme. Sympatické je, že ani oficiálny trailer nič neprezrádza, ale aj tak dokáže bez problémov nalákať.

Odporúčané
Ferrari oživilo legendárny model. Nádherná novinka prekvapí menom, dizajnom i technikou Ferrari oživilo legendárny model. Nádherná novinka prekvapí menom, dizajnom i technikou 20. novembra 2019, 16:33

Vizuálne totiž film pôsobí vyslovene nádherne a podľa zahraničných recenzií nás čaká veľmi silný, emotívny a empatický pohľad na život v Mexiku v 70. rokoch so všetkým dobrým aj zlým.

Kritici si mimochodom Cuarónom film zamilovali (99% na Rotten Tomatoes s ratingom 9.2, 96% na Metacritic) a podľa všetkého nás čaká jeden z najlepších filmov tohto roka. Kto by to bol povedal, že nám ho doručí práve Netflix? Ale všetko je možné.

Režisér Gravitácie a najlepšieho Harryho Pottera natočil zrejme film roka. Emotívny trailer vás uchváti
Zdroj: Netflix

Cuarón si k snímke napísal aj scenár a v hlavných úlohách uvidíme Yalitzu Aparicio, Marinu de Tavira, Diega Cortina Autreya, Carlosa Peralta a Marca Grafa. Cuarón sa tentokrát (za pomoci Gala Olivaresa) posadil aj za kameru a zdá sa, že toto rozhodnutie bolo veľmi múdre.

Roma si z festivalu v Benátkach odniesla Zlatého leva za najlepší film, ako aj cenu SIGNIS a je jasné, že zasiahne aj do oscarového súboja. Americkí diváci si Roma budú môcť vychutnať aj v kinách, a to 21. novembra (listopad) 2018, Netflix snímku celosvetovo uvoľní 14. decembra (prosinec) tohto roku.

Režisér Gravitácie a najlepšieho Harryho Pottera natočil zrejme film roka. Emotívny trailer vás uchváti
Zdroj: Netflix

Domov
Zdieľať
Diskusia