Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2018, 17:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pre bezdomovcov pripravili Bratislavčania postele na ulici. Úžasné gesto im spríjemní mrazivé obdobie

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na Šafárikovom námestí pribudli postele pre bezdomovcov.

Ešte v októbri sme ťa stihli informovať o tvrdom maďarskom zákone namierenom voči bezdomovcom. Tí budú za zdržovanie sa na verejných miestach nemilosrdne pokutovaní, čo takpovediac robí z bezdomovectva priestupok. Týmto však vzniká hromada morálnych otázok, keďže kde inde majú títo ľudia potom prebývať?

Slováci zo zoskupenia Proti Prúdu, ktoré vydáva aj časopis Nota Bene, sa rozhodli odsúdiť maďarský zákon a spolu s ním aj niektoré bratislavské tendencie vytlačiť bezdomovcov z centra, ako informuje portál Azet.sk

Na vyjadrenie solidarity s neľahkou situáciou bezdomovcov preto premenili nepohodlné lavičky na Šafárikovom námestí na mäkké postele, v ktorých strávia bezdomovci omnoho príjemnejšiu noc.


Situácia s ľuďmi bez domova je v týchto dňoch ešte horšia, za čo môže predovšetkým ročné obdobie. Ortuť bratislavských teplomerov nad ránom osciluje okolo piatich stupňov a už čoskoro môžeme očakávať skutočne mrazivé podmienky, kedy treba s bezdomovcami súcitiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia