Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2018, 9:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V Trnave si môžeš vyskúšať život bezdomovca. Čaká na teba spánok v kartóne a príbehy ľudí z ulice

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

S blížiacou sa zimou je problematika ľudí bez domova stále aktuálnejšia.

Zaujímalo ťa niekedy, aký ťažký môže byť život na ulici a čo všetko so sebou prináša? Viac o živote ľudí bez domova sa dozvieš v Trnave 6. novembra, kedy sa uskutoční podujatie s názvom Noc Vonku. Okrem toho, že si budeš môcť vypočuť neľahké osudy bezdomovcov, budú pre teba pripravené aj kartóny k nocľahu.

Udalosť sa začne o 17:30 pred budovou Trnavskej arcidiecéznej charity na Hlavnej ulici 43. Počas programu spoznáš činnosti charitatívnych organizácií a neskôr sa taktiež dostane na spomínané príbehy, ktoré prerozprávajú ľudia bez domova.

24. november 2016 – Noc vonku usporiadaná na bratislavskom Župnom námestí

V Trnave si môžeš vyskúšať život bezdomovca. Čaká na teba spánok v kartóne a príbehy ľudí z ulice
Zdroj: FOTO TASR - Pavol Zachar

Vstupné na podujatie je dobrovoľné, ale organizátori uvítajú, pokiaľ so sebou prinesieš čerstvé potravy či oblečenie pre bezdomovcov. V rámci Noci vonku na teba bude čakať aj večera a pokiaľ si naozaj trúfaš na prenocovanie v kartóne, po prebudení môžeš očakávať raňajky.

Podľa regionálneho spravodajstva SME sa v Trnave nachádza nocľaháreň s kapacitou zhruba 40 miest, ktorá býva zaplnená len vo výnimočných prípadoch. Na území Trnavy sa ale nachádza 300 až 400 ľudí bez domova, a preto by kapacity nestačili ani v prípade, že by sa k spánku v nocľahárni odhodlalo viac ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia