Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2018, 12:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Poprade zarábajú na smútiacich kreatívne. Sviečkomat ti priamo na cintoríne predá potrebné doplnky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tradičné nakupovanie sviečok v obchode už vyšlo z módy.

Už zajtra si budeme na Slovensku pripomínať Sviatok všetkých svätých, o deň neskôr zase budeme spomínať na našich zosnulých. Slováci sa už včera či dnes vyberajú navštíviť cintoríny, kde ležia ich rodinní príslušníci a známi, ale pred príchodom na cintorín si musia zaobstarať doplnky ako zápalky, zapaľovače a sviečky.

Zvyčajne majú spomínajúci návštevníci možnosť nakupovať pred vchodom na cintorín, kde sa vždy nájde dostatok pouličných predajcov aj obchodníkov, ktorí sa pri príležitosti Dušičiek výraznejšie zásobili.

Napriek tomu, že aj v Poprade si môžeš sviečky pohodlne nakúpiť v obchode pri cintoríne, podnikavci umiestnili priamo medzi hroby automat. Zariadenie dostalo príznačný názov „Sviečkomat“ a vieš si v ňom nakúpiť svietnik, sviečky aj náplne.

Automat obsahuje aj zrozumiteľný návod, aby ho mohli využiť všetky vekové kategórie a aj keď sa naša spoločnosť posúva dopredu, mnohým ľuďom na internete sa nápad veľmi nepozdával.

Nepáčilo sa im jeho umiestnenie ani vzhľad, avšak nápad to nemusel byť najhorší. Užívatelia preto pripomenuli, že sviečky sa stále dajú kúpiť od bežných predajcov namiesto automatu, ale objavili sa aj pochvaly na pohodlnú dostupnosť hrobových potrieb. Čo naň hovoríš ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia