Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. októbra 2018, 16:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kráľ Chris Pine vedie svoje vojská proti presile v epickom súboji o nezávislosť Škótska

FILMY A SERIÁLY OUTLAW KING
Uložiť Uložené

Outlaw King od režiséra Hell or High Water dorazí už v novembri.

Netflix máme radi, ale musíme uznať, že filmovom poli sa mu zatiaľ príliš nedarí. Iste, aj streamovací gigant nám už doručil kvalitné snímky, ako napríklad Mudbound, Geraldova hra, The Ritual, Calibre či The Meyerowitz Stories.

Stále však tých filmov zďaleka nie je toľko, ako by sme si my, ale aj zodpovední ľudia v Netflixe želali. Tento rok by však mohol byť zlomový. Netflix má totiž v rukáve hneď niekoľko lákavých a festivalovými vavrínmi ovenčených filmov, vrátane drámy Roma od Alfonsa Cuaróna či westernu The Ballad of Buster Scruggs od bratov Coenovcov.

A potom je tu aj lákavý epický historický epos Outlaw King, v ktorom si hlavnú úlohu strihne Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman). Ten si zahrá rebela menom Robert the Bruce, ktorý sa stane škótskym kráľom a bude svoj národ viesť do boja o nezávislosť proti vojskám anglického kráľa.

Príbeh bude pokrývať historickú dobu prvého boja Škótska za nezávislosť (prebiehala v rokoch 1298-1306). Okrem Pinea uvidíme aj Aarona Taylor-Johnsona, Florence Pugh, Billyho Howea, Tonyho Currana a Alastaira Mackenzieho.

O réžiu sa postaral David Mackenzie, tvorca perfektnej dráma Hell or High Water. Snímka si už stihla odbiť premiéru na niekoľkých festivaloch a odniesla si skôr vlažné ohlasy. Čomu sa trochu divíme, keďže doterajšie trailery lákali na poriadne osudový, herecky špičkový a atmosférický zážitok.

Ani nový trailer zatiaľ neukazuje, že by sme sa mali dočkať veľkého sklamania. Všetko na nás zatiaľ skrátka funguje presne tak, ako má. Bojové scény, epickosť aj osudovosť. Pravdepodobne teda dostaneme film, ktorý sa nestane kultom, ale ak budeme svoje očakávania držať na rozumnej hranici, tak snáď z výsledku nebudeme otrávení.

Snímka mala pôvodne stopáž 137 minút, ale režisér sa ju následne rozhodol skrátiť a vyhodil celých 20 minút. Práve dĺžka sa často spomínala ako jedna z výhrad zahraničných kritikov. Snáď sa teda Mackenziemu podarilo príbehové línie trochu spevniť.

Vzhľadom na atraktivitu materiálu je škoda, že Outlaw King v našich končinách neuvidíme na veľkom plátne. Netflix premiéru stanovil na 9. novembra (listopad) tohto roku.

Kráľ Chris Pine vedie svoje vojská proti presile v epickom súboji o nezávislosť Škótska
Zdroj: Netflix

Domov
Zdieľať
Diskusia