Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2018, 16:33
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Model 3 vstúpil na trh v slabšej verzii. Stále to však nie je Tesla za 35-tisíc dolárov

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Z ničoho nič Tesla rozšírila portfólio o novú verziu.

Model 3 sa už niekoľko týždňov po oficiálnom predstavení tešil obrovskému záujmu, aby sme boli presní, počet prvotných rezervácii sa vyšplhal až na úroveň okolo 400-tisíc. Nemožno sa čudovať tomu, že mnohým predbežným záujemcom o najlacnejšiu Teslu nebol stále ich elektromobil doručený. Podotknúť pritom treba, že doposiaľ sa na trhu neukázala tá najlacnejšia verzia, ktorej cena mala začínať na čiastke 35-tisíc dolárov.

Ako sa momentálne dozvedáme, základné vyhotovenie nakoniec Tesla posúva na rok 2019. Do ponuky sa však práve zaradila nová verzia Mid Range Battery, ktorá bude aspoň zatiaľ zastrešovať najlacnejší Model 3 a neskôr bude akýmsi stredným stupňom. Ako naznačujú samotné informácie, v ponuke sa po novom ocitlo vyhotovenie s pohonom zadných kolies, maximálnou rýchlosťou 201 km/h a papierovým dojazdom 418 kilometrov. Ide tak o približne 80 kilometrov menší dojazd ako v súčasnosti ponúkaný Model 3 s cenovkou okolo 49-tisic dolárov. 

Model 3 vstúpil na trh v slabšej verzii. Stále to však nie je Tesla za 35-tisíc dolárov
Zdroj: www.netcarshow.com

Ceny slabšej verzie budú štartovať na úrovni od 45-tisíc dolárov. Tesla sa tak snaží dostať nový Model 3 viac medzi širší okruh ľudí a zároveň chce osloviť viac zákazníkov, ktorí čakajú na 3-kový model, avšak doterajšia verzia bola pre nich príliš drahá. Kedy presne príde ešte lacnejší, čiže vôbec najlacnejší variant momentálne úplne presne nevieme (hovorí sa o februári), v tomto roku sa tak však už určite nestane.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Tesle sa ale čoraz úspešnejšie darí zvyšovať výrobnú kapacitu, takže i keď je stále ďaleko za svojimi prvotnými výrobnými plánmi, americké elektromobily sa dostávajú do sveta rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.

Domov
Zdieľať
Diskusia