Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 12:40
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Štýlová Škoda Kodiaq GT odhalená, v našich končinách ju však bohužiaľ nekúpite

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Ohlasovaný druhý karosársky variant modelu Kodiaq oficiálne odhalený.

Kto by to bol povedal, že len pred pár dňami nám Škoda naznačí budúcu podobu ďalšieho úplne nového modelu a krátko na to sa novinka ukáže v plnej kráse? Áno, nový Kodiaq GT je odhalený a áno, vyzerá naozaj krásne. Ako sa predpokladalo, podstatou verzie GT bude zadná časť, ktorou to škodovka hrá na citeľne športovejšiu a štýlovejšiu nôtu.

Koncové LED-kové svetlá dostali prepracovaný tvar a do sériovej verzie sa napokon dostali aj očividne reálne koncovky výfukov. Kodiaq GT je zároveň prvým produkčným modelom Škody, ktorý v zadnej časti postráda logo, miesto neho sa totiž na piate dvere dostal centrálny nápis Škoda. Pod nakladacou hranou si napokon miesto našiel horizontálny reflexný prvok, ktorý športovým podtónom odkazuje na modely RS.

Štýlová Škoda Kodiaq GT odhalená, v našich končinách ju však bohužiaľ nekúpite
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Zmeny však neobišli ani čelnú časť, v naších končinách dobre známa maska síce dostala len chrómové lamely, decentne odlišný je ale predný nárazník s väčšími otvormi. 4,63-metrové SUV-kupé, pochopiteľne, láka okolie na pomaly klesajúcu líniu strechy, ktorá sa stáva čoraz populárnejšia. V interiéri sú zmeny minimálne, zatiaľ nám ho ale automobilka neukazuje.

Žiaľ, ako sme avizovali naposledy, model Kodiaq GT u nás (v dohľadnej dobe) neuvidíme. Novinka je totiž skrz pozitívny dopyt a obmedzenú výrobnú kapacitu v EU určená výhradne pre čínsky trh, kde bude na výber len jedna motorizácia ponúkaná v dvoch verziách. Benzínový agregát 2.0 TSI môže disponovať výkonom 137 kW / 186 koní alebo 167 kW / 227 koní. V prvom prípade ide o výhradne predný pohon, v druhom o pohon 4x4 a 7-stupňové DSG.

Domov
Zdieľať
Diskusia